Hľadáte integrované prostredie pre IC designu pod Linuxom

Z

z17us

Guest
Našiel som v tomto fóre nejaké Komentáre o EDA nástroje pod Linuxom. Ale môže mi niekto štruktúrované odpovede, aké nástroje sú k dispozícii (jednoduché a zložité)? Ktoré dodávatelia poskytujú celé integrované prostredie (od zhora nadol) pre uzatvorenie vývojového cyklu, a tie, ktoré poskytujú len nahraditeľné časti toku (schémy, korenie, layout, atď). Tj.: 1. Integrované prostredia: 2. Schematické zachytenie: 3. Spice (analógové a / alebo zmiešané signály) Simulácia: 4. Digitálne simuláciu a syntézu, overenie: 5. Analógové rozvrhnutie (vrátane DRC, LVS, JRC): 6. Miesto a trasa: Akékoľvek ďalšie pripomienky sú vítané.

Áno, naozaj veľmi dobrá otázka. Tiež by som rada vedela, či také prostredie, existuje v tomto okamihu.

Takmer všetky EDA dodávatelia poskytujú svoje nástroje pre platformu Linux, niektoré sú od zdola nahor, ale v porovnaní s tými pod Unixom, tieto nástroje v Linuxe nie sú stabilné a havenot bola široko prijímané zo strany priemyslu.

Ďakujeme, že ste Byron, to bolo presne to, čo som chcel vedieť, ako dobre. Aké nástroje sú najspoľahlivejšie a zvládne reálnych projektov, a to len pre zábavu.

pozrite sa na h ** p: / / w **. vzor-ic.com. majú niektoré linuxové nástroje

Áno, to je pravda, že výber nástrojov závisí na zlievárne. Poskytujú modely knižnice (digitálny a analógový), technológia súbory, atď, atď Ale to je tiež pravda, že tie by mohli byť prispôsobené na takmer akýkoľvek nástroj. Teda môžete prerobiť / opätovné použitie symbolov (tranzistory a štandardné bunky), pripojiť svoje modely, import technológií súbor takmer akékoľvek usporiadanie nástrojov, atď tj máte možnosť do určitej miery. S najväčšou pravdepodobnosťou sa vaša spoločnosť už vlastní voľby. Ale to, čo hľadám je integrované prostredie pre domáce použitie (samozrejme to neznamená, že jednoduché úlohy alebo jednoduchých nástrojov). To znamená, že optimálne pracovné prostredie, s minimálnym rôzne nástroje (a tiež, čo najviac), pekne, spoločne. Dúfajme, že to je riešiteľný úloha.

Viem, že Cadence, Mentor a Synopsys majú preniesť svoje nástroje (IC, LDV, IC-Station, Calibre, prekladačov, fyzické prekladača, atď). Viem tiež, že Laker bol portovaný na Linux. Ja neviem, či priemysel nie je ochotná podporovať Linux, pretože EDA spoločnosti tvrdí, že incresing záujem o to (to je dôvod, prečo sa presunuli na v portu svojich nástrojov IT). Pokiaľ ide o chyby, treba považovať za dve veci. V prvom rade, keď hovoríme o Linuxe hovoríme o rôznych distribúcií. Je veľmi ťažké vytvoriť produkty pre prácu bezchybný vo všetkých z nich. Po druhé, prvá verzia Niekedy sa "dospelosti" chýb.

Ďakujeme, že ste geconom, ale viete, ktoré verzie Linuxu sú podporované?
Ja viem, že Cadence, Mentor a Synopsys majú preniesť svoje nástroje (IC, LDV, IC-Station, Calibre, prekladačov, fyzické prekladača, atď). Viem tiež, že Laker bol portovaný na Linux. Ja neviem, či priemysel nie je ochotná podporovať Linux, pretože EDA spoločnosti tvrdí, že incresing záujem o to (to je dôvod, prečo sa presunuli na v portu svojich nástrojov IT). Pokiaľ ide o chyby, treba považovať za dve veci. V prvom rade, keď hovoríme o Linuxe hovoríme o rôznych distribúcií. Je veľmi ťažké vytvoriť produkty pre prácu bezchybný vo všetkých z nich. Po druhé, prvá verzia Niekedy sa "dospelosti" chyby.

Najnovšie Synopsys 2003,03 Suite je kvalifikovaný pre RH8, RH7.2

Nie som si istý, že priemysel je nechce podporovať Linux EDA nástroje. S výkonným PC dnes si myslím, že výhoda je tam. Napríklad v mojej spoločnosti používame Eldo pod Unix a Linux. Z rovnakého simulácie, tie v Linuxe spustiť 4-6 krát rýchlejšie než tých, ktoré na Unix Ultra 80. A ja nevidím žiadne problémy so spoľahlivosťou.

Unix je práca stabilizácia v práci. Použitie PC môže bežať severl deň.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back