GPS prijímač nenájde

A

andy40185

Guest
Ahoj všetkým, mám modul GPS, EM411, jeho Tx pin pripojenie k AT89S52 (RxD), zatiaľ čo Rx pripojiť k TxD. Čakal som dlho, ale to nemôže nájsť svoju pozíciu, žiadne údaje o výstupe z AT89S52 (RxD) čapu. V EM411 listu, hovorí pin Rx vždy vytiahnite vysoké a pripojenie k 3,5 V odpor. Okrem toho som sa to urobiť doteraz. Je to nepodarilo, ak neurobíme kroky? S pozdravom, Andy

Budete počas niekoľkých sekúnd od štartu čítanie NMEA dáta s informáciami o každom satelite. Nie je potrebné čakať na fixáciu. AT89S52 a EM411, sú logické úrovne kompatibilné? Guess EM411 je 3,3 voltu zariadenia a AT je 5 voltov? Skontrolujte, či máte dáta z EM411, nezávisle na skutočné napätie prúdu. Pull-up rezistor môže byť dosť pre prepojenie rôznych logických úrovní napätia. Asi to je popísané v liste.

-Uistite sa, že sa s Napájanie 4.5V súboru ~ 6.5V DC vstupu. -OpäÈ Maximálne úroveň pre GPS modul TX je 2,85, takže musíte použiť 2N2222, aby sa na úrovni prechodu, takže keď je 2,85 výstup bude 5V. Takto: S pozdravom.

Takže, EM411 je výstupné napätie nesplní MCU portu na prevádzkové napätie, je to tak? Som zmätená, že AT89S52 a EM411 sú TTL zariadenia, prečo sa pripojiť priamo? Okrem toho, akým spôsobom bolo lepšie buď pull-up rezistor alebo 2N2222 ? S pozdravom, Andy

TTL alebo nie, napätie hojdačka a typ portu sa musí zmestiť. Ak tak urobí, si môžete prečítať v dátovom liste. Ak pull-up rezistor je uvedená u EM411 TxD je, že prístav s najväčšou pravdepodobnosťou výstup s otvoreným kolektorom a potom je odpor požiadavku. Je to bežné riešenie, ktoré umožňuje to isté obvod pre spracovanie širokej škály napätia bez zmeny, alebo zdieľajú rovnaké drôtu ako pre TxD a RxD. Buď si list zistiť, aký druh portu EM411 má a / alebo opatrenia s osciloskopom. 500 Ohm odpor do série s LED môžu byť použité v prípade nedostatku osciloskopu. Pull-up rezistor alebo tranzistor dizajn sú bezcenné obe riešenia bez znalosti skutočnej portov požiadavky.

Ak chcete E Kafeman, Děkuji moc! V AT série listu, Vcc (0.75/0.9) výstup vysoké napätie na P1-P3 je nutné. Myslím, že to môže byť práca pri pridávaní pull-up rezistor na oboch pinu USART. Budem testovať zajtra a zdieľať výsledok ;-)

Ach, som pridal pull-up rezistor 20k ods) na oboch stranách (Tx a Rx) a skúša to, ale dnes to nebude fungovať. Je LED osvetlenie (hľadanie miesta) EM411 - zajiskření znamená, že sa nachádza. Nejaké nápady?

S nefunguje, máš na mysli pevné nízke alebo vysoké napätie na TxD? Pomocou multimetra, čo napätie čítate? Ak budete potrebovať zvýšiť napätie, vymeňte 20 kOhm s niečím nižšia. Tak nízke, ako sa do 1 kOhm môžu byť testované.

Ak chcete E Kafeman sa, ak sa nemôže nájsť miesto, Tx pin ešte napätie?

To by malo byť bežne niektoré údaje na pin TxD priebehu niekoľkých sekúnd po štarte, a posielajú informácie o hardware a software verzie a tak. Potom bude posielať dáta, aj keď je k dispozícii len jeden satelit. Tieto dáta NMEA obsahuje informácie o satelitnej ID, kanál, úroveň signálu a sat. umiestnenie. Ak ste vo vnútri, to môže možno nie nájsť žiadne satelity vôbec, ale s najväčšou pravdepodobnosťou bude aj naďalej posielať nejaký start-up informácií.

teraz som vnútornú a výsledkom je Tx = 2.89v, Rx = 3,8 Je to normálne?

Neviem, či to je normálne, ale z môjho pohľadu sa zdá, že je realistické hornej hodnoty. Priemerná TxD napätie by malo aspoň pravidelne ísť trochu dole ako známku toho, že dáta sú prenášané. Pokúste sa zistiť vonku.

Stále osvetlenie, ktoré znamená, GPS nemôže nájsť svoju pozíciu, ale napätie vo Tx pin majú zmenu medzi 1.x ~ 2,8 V, zatiaľ čo Rx udržať na 3,8. Ach ... čo sa stalo? Testoval som pred asi 5 mesiacov s MAX232 príjem v PC a uložené dáta vo formáte TXT. Okrem toho som si, že má čakať 10mins (je to tak dlho). Ja len úspech v tej dobe: smutný:

Hádaj, tam je nejaký prenos dát, preto je vidieť, že úbytok napätia. MAX232-ic so zodpovedajúcim 2,8 Volt logické úrovni je tiež alternatívou k prispôsobeniu sa spoločnej sériové rozhranie na počítači.

Nemám potuchy, takže si myslím, že jej interná anténa je tak slabá a môže byť nejaký rušenie iným spôsobom. S pozdravom, Andy

Andy, mali by ste použiť prekladač obvod od 3 do 5 voltov, takže regulátor dostane DAT accuratly a tiež chck to HyperTerminal či ur GPS pracuje alebo nie

Začnite s čítanie existujúce informácie z modulu GPS. Ak je pravda, že môžete vidieť poklesy napätia od 2,8 Volt, tento modul sa snaží niečo povedať. Napätie tlmočník Zdá sa, že najlepší spôsob, ako dekódovať tieto informácie?

Keď som čítal na AT89S52 list znova, zistil som, minimálne vstupné vysoké napätie je 0.2Vcc 0.9 nie je 0.75Vcc , čo je maximálny výkon vysoké napätie. Navyše nízka logika z Tx tiež vytiahnuť vysoko, keď som pridať pull-up rezistor. Pre ATxx, maximálna vstupná nízkeho napätia je 0.2Vcc-0.1 . Ak pull-up rezistor je 330 ohmov, bude nízka logika napätie má 2,6 8V, ktoré nemôže splniť ATxx maximálnu vstupnú nízke napätie a nedokážu definovať logiku (1 alebo 0) preto nie je potrebné pridávať roztvárací až odporom a môj problém môže byť vyriešený. Vezmite prosím na vedomie, že GPS modul by mal byť okolo 20-30min prijímať informácie z rôznych satelitu (aspoň 3 satelity)

Vezmite na vedomie, že GPS modul by mal potrebovať asi 20-30min prijímať informácie z rôznych satelitu (aspoň 3 satelity)
Kde ste to vzal?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back