generovanie šumu signálu

L

laleh_mokhtarpour

Guest
Ahoj chcem navrhnúť úzkom pásme singnal zahŕňajúce frekvencie 100, 200, 300 a 400 Hz. to je rozptyl je nastavený na 2 a biely šum s SNR 30 dB je pridaná. na konci chcem vykresliť to PSD, a môj hlavný problém je, že neviem, ako používať FFT alebo ako to nastaviť na hodnotu som wrote svoje Matlab kódy. Ja som premýšľal, či niekto by mi mohol pomôcť?! Fs = 2000; t = 0:01 / F: 1, v = (cos (2 * pi * 100 * t) + cos (2 * pi * 200 * t) + cos (2 * pi * 300 * t) + cos (2 * pi * 400 * t)); SNR = 30, k = AWGN (v, SNR), Hp = spectrum.welch; Hp.segmentlength = 600; Hp.FFTlength = 'userdefined'; Pd = PSD (Hp , k, 'NFFT ", 3000," Fs ", FS); Ako mám nájsť správnu hodnotu nfft? tnx

Ahoj tnx za pozornosť. Takže podľa vášho názoru účastník nie je môj kód fungovať? Písal som im z práce, a len zmenil množstvo nfft a segment dĺžku stopy a omylov. má šumové číslo je podobné ako originál, ale je tu niekoľko variantov

Váš signál je 2001 vzoriek susediť sa počítajú FFT na 3000 vzoriek. Ste nula výplň vaše dáta, a preto by to mohlo vyzerať trochu inak. Je dobrým zvykom, pri použití FFT, mať počet vzoriek, ktoré je sila 2.

[Quote = JoannesPaulus] To je dobrá prax, pri použití FFT, mať počet vzoriek, ktorý je mocninou 2. [/Quote] Ako hovorí NFFT dĺžka musí byť mocninou 2 a mala by byť dosť blízko, aby počet vzoriek bodov v dátach. polstrovanie príliš veľa núl bude spektrum líši od očakávaného jedného. Ide Mathuranathan http://gaussianwaves.blogspot.com

[Quote = mathuranathan] [quote = JoannesPaulus] To je dobrá prax, pri použití FFT, mať počet vzoriek, ktoré je sila 2. [/Quote] Ako hovorí NFFT dĺžka musí byť mocninou 2 a by mala byť dostatočne blízko k počtu vzoriek bodov v dátach. polstrovanie príliš veľa núl bude spektrum líši od očakávaného jedného. [/Quote] Ďakujem za vašu podporu, ale vaše tvrdenie nie je presné: NFFT dĺžka je počet vzoriek a mali by byť mocninou 2, aby nedošlo k nulovej vypchávky.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back