Gate Driver Optočleny HCPL3120 (alebo FOD3180) RG??

S

sooootus

Guest
Ahoj, ja som zmätený, keď som čítal HCPL3120 ods alebo FOD3180) MOSFET brána vodič optočlen, termín RG (vonkajší brána rezistor) vypočítaná na základe zákona a za ohmov HCPL3120 je to okolo 10 ° H pre typické aplikácie. , Ale na základe listu a RG výpočtu urobiť pre 2.5A výstupného prúdu cez RG (s. 17), potom 10 ° H RG musí priniesť 2,5 * 2,5 * = 10 ° H 62.5Watt! moci, a taký odpor je tak veľký! však v normálnej vodiča mosfet brány RG je okolo kohm, ale pre rýchle prepínanie RG musí byť menší pomocou HCPL3120, ale čo je moc RG v tomto opto-gate-driver? sa to zdá hlúpe, som v hlbokom omyle?! plz pomoc

Tento výpočet je pravdepodobne správne, ale ako dlho opticky musieť dodať, že moc? akonáhle mosfet je ON, neberie žiadny prúd udržiavať o stave. áno, ako dlho to trvá, MOSFET pre zapnutie? Možno 100ns? Takže otázka znie, môže opticky dodať veľkú silu pre ultra krátku dobu? Odpoveď znie ÁNO. a 100ns ako horúci odpor bude mať? moc .. Možno, že ak je spínacia 100kHz, potom je on / off a počas každého tokov prechodu prúdu cez to .. tak teraz musíte použiť frekvenciu ako súčasť výpočtu a aj pracovný cyklus. .. potom vypočíta priemerný výkon ... dvakrát kliknite a štvorlôžkových, a že je, ako si upraviť veľkosť odporu. rezistory sú často brány štvornásobok vypočítaná hodnota, pretože tieto odpory sú ťažké vychladnúť .. takže je potrebné veľké množstvo tepelnej a veľkú stopu pre vedenie chladenie miesto. Mr.Cool

Vďaka za odpoveď Mr.Cool, list hovorí, max spínacia frekvencia je o 2 MHz (500ns), s 80% pracovný cyklus, brána odpor (ešte veľká) bude extrémne horúce, a dokonca aj horieť. ale viem, že to opto-gate-driver sa používa pre bežné aplikácie nie je pre vysoké napätia a prúdu aplikácie, takže veľký odpor a / alebo veľké rozmery asi nie je riešenie. Vďaka znova.

Vaša brána poplatok Qgg by mala byť spec'd. Vaša aktuálna je Qgg * FSW, ale dvakrát za calcs stratový výkon (in, out, a to ako vylieva výkonu). Ako (2 * Qgg * f) ^ 2 * Rg vzhľad?

Áno, máte pravdu, prúd 2 MHz (max. pre HCPL3120) pre prepínanie 30nC brány poplatok je okolo 60mA (30/500), a pre niektoré IGBTs je asi 1,5. ale problém je, nie je o poplatku mosfet brány, je to o HCPL3120 list výpočet okolo RG. (RG = (VCC-VEE + VOL) ​​/ 2,5 A) je to predpokladať, že 2,5 tok cez odpor! je niečo zle alebo som zle pochopil?

Musíte zistiť, či je to vrchol, priemerné alebo DC. Alebo by to mohlo byť vyjadrenie skúšobné podmienky pre meranie RG a nemajú nič spoločného s aplikačne realite vôbec.

Ste správne calulated k instantenous výkon 62,5 W pre 10 ohm RG. To zodpovedá maximálnej pulzné energiu niekoľkých μW a priemerný výkon niektorých mW až do niekoľkých 100 mW, v závislosti na presnom priebeh prúdu a spínacej frekvencie. Vzhľadom k tomu, aspoň priemerný výkon je stredná. Ale je to tiež správne starať o manipulácii odporu pulzný výkon. Keď si príslušné listy a aplikačné poznámky v nenájdete mnoho z nich, napr Vishay alebo YAGEO nejaké údaje), budete si uvedomiť, že štandardné čipové rezistory majú pomerne obmedzený pulzný manipuláciu. Ale pre bežné napájanie MOSFET / IGBT brány ovládačov do kW zapnutý, 1206 brány rezistory sú zvyčajne dostačujúce a MELF alebo 2512 čipy pre vysoký výkon (100 kW rozsah).

Áno, to je vrchol, ale ja som asi urobil chybu, o výpadku napájania v RG uvedené ako MKO. tak som sa urobiť nejaké testy s HCPL3120 a 30nC QG MOSFET. odpor balenia sú tiež dôležité, mám 1206, 805 a 603, a 1206 zrejme bude voľba. Vďaka všetkých.

Ďalší bod je, že budete potrebovať napájacie napätie 30V, aby skutočne dosiahnuť 2,5 špičkový prúd s 10 ohm RG. Napájanie 15V výška bude jediným rozumným pre vodiča brány bipolárnou, ktorý je zriedka používané pre MOSFET. Tiež tranzistor brána poplatok je potrebné zvážiť pre výpočet skutočného odporu pulzný energie. Ale myslím, že by mal byť v poriadku 1206

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back