FRECUENCY MERANIE (at) 1GHz

D

davicente

Guest
Zdravím všetkých,

Musím merať frecuency vnútri 1Ghz pulzná signál, asi 500ns široký.Myslím, že je príliš úzky vyskúšať tradičné PLL, ale možno zmiešaní s DDS, kým som získať súvislý DC úrovni (zvlnenie by mala byť stanovená v závislosti na rozlíšení: 10kHz) a potom čítanie svojich registrov získať frecuency
Akékoľvek iné myšlienky, papiere, iné príklady??

Thanks in advance

DAVID

HP 5361B Impulzné / CW Mikrovlnná Counter

Phase Matrix / EIP 585C/588C

I Cann't použiť externé meradlo, musím vynaložiť trochu modul je integrovaný do väčšieho systému.
Takže som myslela na miešanie zmesi alebo nadol a digitalizovať, aby využili fft, ale ja som nevidel v žiadnej webovej aplikácie, papier alebo podobný somethinbg

thanks again

DAVID

Čo k tomu potrebujete presnosť v meaurement?Má pulz sa opakujú rovnakej frekvencii?Čo cyklus Duty?

Myslím, že by ste mohli downconvert to okolo 20 MHz a potom použiť frekvenčné diskriminátor obvode.

Ak sa pokúsite urobiť frekvenčné diskriminátor na mikrovlnnej frekvencie, budete potrebovať tak vysoko, Q, aby rozsah nebude uzavretý do konca roka 500 nS udalosť.

Znie to, ako by si mal 500 cyklov na 1 GHz a chcete merať jeho frekvencia s presnosťou 10 ppm.Au!To je len pár stupňov fázovému posunu medzi pulz.

Máte na to meranie v rámci jedného tepu alebo môžete použiť viac strukoviny?Ak je viac, potom to, čo je tepovej frekvencie, a to všetko impulzov používať rovnaký zdroj 1 GHz?

Hi again
Všetky impulzy majú rovnakú frecuency vnútri blízkosti 1Ghz, ktoré som na meranie
Tam by mohli byť len tri cykly pulzy každých 2,5-5ms

vďaka

Nie je ľahké.Ste si istí, že je to možné?

Najjednoduchším spôsobom, proti obvode, aby sa rozlíšenie 1E9 * 500E-9 = 0,002 časti to znamená, že rozlíšenie je 0,002 * 1E9 = 2 MHz, príliš veľký pre vás.

Môžete downconvert nižšia frekvencia potom vykonať meranie periódy, ale budete otrokom konvertora stability.

Tých 2.5-5ms impulzy sú príliš ďaleko od seba, aby boli užitočné.

Tu je možná-možná metóda:
- Mix 1 GHz vstup až 200 MHz.
- Násobenie 200 MHz až 1 GHz (násobič použitie RF dióda, nie je PLL)
- Mix to až na 200 MHz
- Násobenie ho až do 1 GHz
- Mix to až na 200 MHz
- Násobenie ho až do 1 GHz
- Mix to až na 200 MHz

Ak váš 1 GHz vstup smeny 10 kHz, potom 200 MHz výstupný presunie 1250 kHz.Môžete ľahko merať, že sa digitálne pult ASIC a FPGA.

Akékoľvek chvenie v miestnej oscilátor bude prehnané a znečisťujú výsledky.

Môžete si vybrať rôzne stredné frekvencie, aby využili svoje ktoré majú k dispozícii dielov.
Naposledy upravil echo47 dňa 28.října 2005 13:04, upraveno 1 celkom

Ahoj všetci znova

Čo si myslíte o ďalší nápad:
Čo mám na mysli je, aby DDS zamiesť svoje frecuency aby sa miešať s opravy frecuency musím measure.In teóriu, keď obaja frequncies sú celkom rovnaké, budem mať z niečoho mixer u jednosmerného napätia, keď sa to stane, mali by DDS zametanie stôp, a ja si prečítať DDS frekvenciu registra.
Šírka pulzu bude 350ns ako minimálny a maximálny 60us as
s týmto architecyute nebudem musieť digitalizovať.
Potrebujem merať frekvenciu, a to nielen merať 10kHz posun

SERGIO:
Nedokážem pochopiť, 2MHz limit, mohol by ste vysvetliť ecuation, prosím?
Thank you very much znova

Dúfam, že to bude hekp, aby ste pochopili, čo mám na mysli

Vďaka

DAVID

Problém je v tom "niečo, čo v blízkosti napätia".Je-li šírka pulzu je 500ns a vy ste preč 10kHz, bude mixér výstup stále vyzerať ako "niečo, čo u jednosmerného napätia".

Hi echo47,

Supoose já bych mohol počítať vlnia a frekvencia mixér produkcie, aby mohli vedieť, že th presnosť je lepšia ako 10 kHz.Aj keď ja stále neviem, ako to urobiť, to má byť tak ťažké? Nikdy som urobil niečo ako počítadlo na frekvencii 1 GHz.

vďaka

DAVID

Môže byť, môžete downmix do 20 MHz, digitalizácie s ADC na 1 GHz, pridajte jadier s extrapoláciou na dosiahnutie potrebnej presnosti a vykonať autokorelační nájsť max

Hi Artem,
akýkoľvek dokument vysvetľujúci autokorelační metódy výpočtu frekvencie
Spomínam si pomocou autokorelační metódy pulzná signály, ale nemôžem si spomenúť, či to bolo pre výpočet frekvencie

vďaka

DAVID

Bohužiaľ nemám knihu na to, že aj ja dont vŘdŘt jeho význam pre spoľahlivé meranie frekvencie)).Ale logicky to vyzerá OK

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back