Fotoaparát jasu pomocou IR LED

R

Ronnie

Guest
Ahoj všetkým, mám záujem o navrhovaní osvetlenia pre snímač CMOS fotoaparátu pomocou IR LED. Môj okruh je napájaný z batérie, takže spotreba prúdu je problém. Môže mi niekto povedať, čo LED je najlepšie použiť, tj ktoré LED diódy sa mi najlepšie jas len za aktuálne.

Či už použijete LED diódy použiť, sú naozaj k záťaži batérie pomerne rýchlo, ak používate vysokú kapacitu buniek. Najlepšie je pozrieť do špecifikácií pre najlepšieho jasu v rôznych súčasnej úrovni, pravdepodobne veľa v tom medzi výrobcami. Ak používate to pre monitoring, uvažoval ste o používaní batérií PIR zapnúť kameru / LED, keď je detekovaný pohyb. Budete potrebovať nejaký jednoduchý časovač, aby to na dobu krátko po zistení udalosti.

Iste, som o tom premýšľal, ale môj problém je, že som to nevedel, ktoré indikátory budú dostatočne výkonný vytvárať svetlá pre senzory v rozumnej vzdialenosti, a stále nie je kanalizácia Moje batéria príliš veľa, čo budeme potrebovať, je nejaký pozadí Zvoľte správny LED.

Budem druhej GrandAlf podľa jeho názoru, že nie je veľký rozdiel v LED efficiencey rôznych polovodičov. Ale záleží tiež na tom, ako je účinnosť definovaná vo Vašom konkrétnom prípade. Tu sú niektoré cesty, ktoré by vám vybrať ten správny LED snímač fotoaparátu: 1. Na druhú GrandAlf znovu zapnúť LED iba vtedy, keď je niečo zaujímavé pre kameru na pohľad. 2. Aký je názor uhla kamery? Položte šošovku na LED tak, že lúč nie je "úniku" mimo zobrazenia poľa kamery. Moja najlepšia rada by bola trochu LED diódy a šošovky a experimentovať.

Z mojej obmedzené skúsenosti (pozorovanie nočnej prírody), 850nm LED fungujú lepšie ako 940 nm. Môžete ich vidieť žiara, ktorá by mohla byť trochu problém v závislosti na aplikácii. Budete potrebovať niekoľko LED diód sa dostať primerané osvetlenie na akúkoľvek vzdialenosť. Používam 50 LED diód na cca 400 ma na pokrytie nákladov na dvore na vzdialenosť cca 15m. Aj tak je obraz matný pomocou B / W CCD s malou šošovkou. Zistil som, že LED diódy poskytujú kruh svetla, ktorá zodpovedá celkom dobre zorné pole 16mm objektívom a CCD 1/3inch. Použitie ako veľký objektív, ako sa môžete zachytiť svetlo, čo tam je, (C alebo CS mount šošovky sú oveľa lepší, ako miniatúrne doska šošovky pripojenie) a ísť na B / W, ak môžete. Bayer matice farebných filtrov, ktoré nie sú úplne transparentné pre IR tak znížiť IR dostať do snímača. Ak chcete znížiť množstvo svetla, ktoré potrebujete získať LED čo najbližšie k cieľu, ako je to možné. Pozri nejaká kniha o fotografii, ako osvetliť predmet s minimálnym osvetlením. Mohli by ste skúsiť napríklad Pasívny infračervený senzor len zapnúť fotoaparát a / alebo osvetlenie v prípade potreby, nemusí to byť samozrejme pre Vašu aplikáciu.

Ďakujem vám všetkým za vaše odpovede, ste veľmi užitočné. Vie niekto z vás má expiriance s vysoko výkonnými LED diódami vo viditeľnom svetle spektra, ako ich dali do telefónu kamery, napríklad lumiled LUXEON je vysoko výkonné LED diódy?

Môžete tiež zvážiť dodávať LED zo zdroja prúdu. V takejto konfigurácii sériový odpor pre obmedzenie prúdu LED je zbytočné, aby sa batérie budú využité efektívnejšie.

Ďakujem vám Andrzej, videl som pár aplikácií poznámky týkajúce sa aktuálneho omáčkou vo viditeľnom svetle blesku, niektorí výrobcovia naznačujú, spínané zdroje na to, to sa javí ako nevyhnutné pre vás?

[Quote = Ronnie] niektorí výrobcovia naznačujú, spínané zdroje na to, to sa javí ako nevyhnutné pre vás? [/Quote] Prúd LED je obmedzená. Najbežnejšie riešenie ich tvoria akýsi zdroj konštantného prúdu (alebo obmedzovač prúdu) tým, že dodáva viedla cez sériový rezistor. Ak je váš zdroj napätia je veľmi stabilný úbytok napätia na odpore rady môže byť nízka a výkonové straty sú malé. Ak je zdroj napätia je nestabilný, aby prúd LED v rámci série rezistor by mal mať vyššiu hodnotu, a stratili viac sily. Namiesto toho, aby straty moci v obmedzovacieho odporu je efektívnejšie ukladať energiu v indukčnosť a ako je odovzdať LED (to je cesta, spínaný prúd zdroja práce). Len spočítať straty energie v rezistora a analyzovať, ak je hoden previesť do svetla. (Zdroj prúdu, nie je 100% účinné zariadenia, ale 80 - 90% môže byť riched).

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back