filtercircuit a integrátor (operačný zosilňovač) ..... sú rovnaké?

P

puzzle8

Guest
Ahoj môže mi niekto povedať, ako filtercircuit a integrátor z operačného zosilňovača sú rovnaké veci. Mám na mysli filter sa používa len filter v požadovanej signály dávať rovnaký zisk typ signálu, ako je uvedené vo vstupe. vzhľadom k tomu, integrátor zmení thetype vstupu. Tak ako si tieto dva systémy synonymá.

Z hľadiska možno integrátor považovať za low-pass filter. Za predpokladu, že zákon filtra je prevod fn. H (s) = 1 / (1 + S / ωp). Ako je známe z S-doménu integrácia znamená násobiť 1 / s tak integrátor možno považovať za low-pass filter, ktorý má roh frekvenciu 0 Hz.

U tohto môže dostať odpoveď od integrovanú elektroniku Millman

[Quote = puzzle8] Hele môže mi niekto povedať, ako filtercircuit a integrátor z operačného zosilňovača sú rovnaké veci. Mám na mysli filter sa používa len filter v požadovanej signály dávať rovnaký zisk typ signálu, ako je uvedené vo vstupe. vzhľadom k tomu, integrátor zmení thetype vstupu. Tak ako si tieto dva systémy synonymá. [/Quote] múdry schéma podobné

puzzle8, môžete si z integrátora ako low-pass filtra s rohovou frekvenciou nuly. Jeho zisk pri nulovej frekvencii je nekonečno. Jeho funkcia prevodu je f (s) = 1 / ((Tau), s). Prenos z jedného PLE low-pass filtra f (s) = K / (1 + (Tau), s). Delenie čitateľa a menovateľa o výnosy Tau f (s) = (K / Tau) / ((1/Tau) + s). Pri nulovej frekvencii (s = 0), jeho zisk K. S pozdravom, Kráľ

Integrátor je vlastne LPF, či bol vyrobený pasívne alebo aktívne zložky. Pri použití obdĺžnikového k integrátor, si skutočne odstrániť vyššie frekvencie tohto námestia vlny, takže nižšie frekvencie, ktoré vám trojuholníkové vlny. Myslím, že integrátor odstraňuje rýchlo prechod na námestí vlne držať pomalé. Dúfam, že to pomôže. Prosím, komentár, či sa mýlim.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back