Filter pre píly modulovaný s trojuholníkovým

S

Sinisa

Guest
Som videl, signálom toho, že som sa merať čas, ktorú potrebuje na dosiahnutie 200mV od 0V, ktoré sa týčia lineárne najrýchlejší vo 1ms a najpomalší 4S.Tento signál je amplitúdovo modulovaný s iným trojuholníkovým signálom, že sa pohybuje v období od 120ľs do 80ľs amplitúde 15mV pp.Problém je, ako odfiltrovať čo najviac tohto trojuholníkového signálu a nezavádzať meškanie chyba v meraní času videl signálu.Môžem mať pauzy medzi videl zjazdovkách, ako moc je potrebná pre filter "zostúpiť" po vstupe klesne na 0V, ale stále neviem, ako na dizajn filter, ktorý je dosť ostrý, aby nechal koryto najrýchlejší videl a zastaví čo najviac z najpomalší trojuholníkového signálu, bez viac času chyba.Hrala som si s jeho "Webench National Semiconductor", ale nemohol vyrobiť filter so žiadnym zlepšením na meranie času.Všetky návrhy sú vítané, ďakujem!

Pravdepodobne máte "spúšťacia" signál, ktorý iniciuje videl signál.Môžete prejsť cez zhodné filter, a merať čas medzi spúšťacou filtra výstup a výstup videl filter?

10kangstroms Napísal:

Pravdepodobne máte "spúšťacia" signál, ktorý iniciuje videl signál.
Môžete prejsť cez zhodné filter, a merať čas medzi spúšťacou filtra výstup a výstup videl filter?

môže byť pomôže oddeliť trojuholníka signál najprv HPF (ako jeho frekvencia je menšia ako signál pokuse o opatrení) a odčítať ju z pôvodného signálu, a potom prácu s týmto výsledkom?

Artem Napísal:

môže byť pomôže oddeliť trojuholníka signál najprv HPF (ako jeho frekvencia je menšia ako signál pokuse o opatrení) a odčítať ju z pôvodného signálu, a potom prácu s týmto výsledkom?

Nemyslím si, že ste pochopil môj nápad.Priložené je bloková schéma.Aj simulovaný to s 1ms videl a 120usec trojuholník (čo je najťažšie vec na filtra) a oneskorenia chyba bola len asi 3usec.
Meškania by nemalo byť v závislosti na píly svahu.
Pásmovým myšlienka je dobrá, ale moje chápanie bolo, že nemáte kontrolu nad trojuholníka frekvencie, takže ako môžete zvoliť pásmovým frekvenciu?Tiež budete stále vyšších harmonických, ktoré zostali na vašom videl.
Ospravedlňujeme sa, ale musíte prihlásiť a prezerať túto prílohu

10kangstroms Napísal:

Nemyslím si, že ste pochopil môj nápad.
Priložené je bloková schéma.
Aj simulovaný to s 1ms videl a 120usec trojuholník (čo je najťažšie vec na filtra) a oneskorenia chyba bola len asi 3usec.

Meškania by nemalo byť v závislosti na píly svahu.

Pásmovým myšlienka je dobrá, ale moje chápanie bolo, že nemáte kontrolu nad trojuholníka frekvencie, takže ako môžete zvoliť pásmovým frekvenciu?
Tiež budete stále vyšších harmonických, ktoré zostali na vašom videl.

Môže byť táto myšlienka môže vám tiež pomôcť:
ak signál bude oversampled digitálne a delenie sa vykonáva v období trojuholníkové vlny frekvencie - trojuholníka by mali byť odstránené po delení v viedlo digitálnej podobe.Je to len IMHO.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back