Fan monitorovanie rýchlosti

D

Dorn

Guest
mojím cieľom je monitorovať otáčky okolo 8 alebo 9 fanúšikov v prípade môjho počítača a každý vie mobos len asi 3, alebo sledovanie zvedáky, takže sa nikomu vedieť, ako môžem dosiahnuť?nějaký okruh a softvér,
atď .. Prosím pomôžte

Budete potrebovať multi-kanálový vysokorýchlostné DIO kartou (napr. od National Instruments: http://sine.ni.com/apps/we/nioc.vp?cid=13508&lang=US).
Tieto konkrétne karta má ovládače pre LabVIEW tak rozumné ľahké bude písať aplikácie v tomto jazyku.
Takže je to PC harware a software.

Vonkajšie hardvér sa môže skladať z rotačné Enkodér montovať na fanúšikov 'šachty.Tieto rotačné Enkodér (stačí iba 1 obdélníkovou vlnou na meranie RPM) budú štvorcovej vlny priamo na high-rýchlosť digitálne vstupy ..a to je všetko ..

Potrebujete viac informácií?

tak to je moc špatný spôsobiť stojí $ 995, ale vďaka za pomoc

... A to nie je koniec .. každý rotačné Enkodér bude vás iný $ 100 .

Neexistuje iný prístup: externá čierna skrinka pripojený na sériový port počítača.
Vnútri tohto bbox budete mať 8,9 ..(alebo toľko, koľko potrebujete) malé karty s mikrokontroléry, ako sú 8051, PIC, AVR ....
Každá karta bude mať unikátnu adresu a bude interogated PC pomocou multi-kvapka RS-232 port.
Táto cesta vám dá väčšia zábava, ale obávam sa, že je oveľa lacnejšie ako of-the-shelf karty ..

kúpiť fanúšikovia s výstupný signál
prijať rýchle mikrokontroléry a krmivá rýchlosť signály od fanúšikov na mikro
pripojiť micro cez RS232 alebo USB k PC,
napísať program pre zobrazenie hodnôt na počítači

To bude veľa práce.

Jedná sa scvrkává na obchod medzi koľko peňazí ste ochotní minúť / koľko úsilia ste ochotní do neho / a čo môžete očakávať kvalitu, alebo je potrebné na konečný výrobok.
Ak máte šťastie, niekto iný už urobil prácu a predáva to, čo potrebujete za rozumnú cenu.

Ak máte elektronika / programové zázemie, Mr_Programmer to je správna cesta.

Ak ste ochotný učiť sa a robiť nejakú prácu to je rovno vpred a lacný projekt.Som si istý, že by ste mohli nájsť niekoľko príkladov na sieti, ktoré ste mohli zmeniť na suite vašich potrieb, ale robí to od začiatku, by nemalo byť neprimerané, a potom, čo sa naučíte trochu o vstavané radiče by ste mali byť schopní zvládnuť.Znie to ako dobrý začínajúci projekt.

Páči sa mi s Atmel AVR radu, a odporučiť použitie jedného z nich,
tj mega8 je vhodný a za 4 doláre.
Dalo by sa to elektroniky časť (bez ventilátorov) pod 30 dolárov.

Nazdar,
Môžete nájsť túto stránku, zaujímavé.Ako uvádza niektoré ventilátora senzory.A mäkké.na ovládanie a monitorovanie.
http://www.almico.com/speedfan.php

Ak chcete zvýšiť poplach v prípade zlyhania jedného alebo viac ventilátorov.Teda ne čítaní presnú rýchlosť.Môže byť môžete conect viacerých ventilátorov na rovnakej doske vstupov.Pravdepodobne prostredníctvom analógového obvodu, ktorý kombinuje signály.I by mala byť len záležitosť skúma, aký typ signálu do ventilátora a dáva (alebo ako sa doska je zisťovanie rýchlosti / poruchy ventilátora.
Stačí nápad, dúfam, že pomôže
K

ďakujem vám, že jeho webovej stránky vyzerá moja odpoveď

albert22 Napísal:

... Já mala byť len záležitosť skúma, aký typ signálu do ventilátora dáva ...

Nazdar
Najlepším spôsobom je lacné a použitia ventilátorov so vstavaným senzorom a krmivá signály od fanúšikov na pic alebo 8051 MCU I /
O liniek (pic bude najlepšie, pretože dosnt potrebám prepojenia obvodov, 8051 I /
O linky sú mostly TTL compactable) v prípade, že fanúšikovia o / p impulzmi napätia sú v rôznej úrovni, využitie potenciálu zenerdiode alebo délicat.potom môžete skenovať I / O linky jednom odhadnúť rýchlosť a poslať ho k PC cez sériový port alebo paralelný port PC.
Naposledy upravil puviarasu na
04. januára 2005 12:30; upravený 1 čas celkom

Ahoj

Keby som bol vami, ja som nechcel skúsiť merať rýchlosť ventilátorov.

Čo ventilátor je určený k tomu je práve coolin priestoru, ak sa domnievate, že myšlienka len pozerať, ako je prípad v pohodě, doporučuji vám pomocou TC646B od mikročipu.

Funkciou tohto IC sú naozaj skvelé:

Teplota Pomerný Fan Speed pre Acoustic
Kontrola a Dlhąie Fan Life
Efektívne PWM Fan Drive
3.0V až 5.5V Dodávky Rozsah:
Fan napätie nezávislé na TC646 Napájacie napätie - Podporuje akékoľvek Fan Napätie
FanSense detekcie chýb obvody Neuchovávajte
Fan proti zlyhaniu a podpory systému Testovanie
Vypínáním režim pre "zelené" Systémy
Podporuje Low Cost NTC / PTC termistory
Cez-teplota Indikácia

Na posledný, je stále na vás.

Pozdravy

Ahoj kovov
čo si povedal, bola ok, ale předpokládám, ak teplota vo vnútri prudko vzrástla aj keď Vašej čipovej má pocit, že zvýšenie teploty a zvýšená ventilátor na plnú rýchlosť.a napriek tomu, pokiaľ sa teplota zvyšuje vašu čipy dobré vlastnosti sa stáva zbytočným.kým máte kontrolu shuting nadol PC to môže byť dosiahnutá iba v prípade, ste r čip má kontrolu na vypnutie PC (alebo) monitering stave teplotu a otáčky ventilátora na rôznych miestach a ovládanie rýchlosti ventilátora, rýchlosť procesora
atď .

Ahoj

Prečerpanie teplota záznamu môže byť použitý na vypnutie PC.Predpokladám.Mimochodom, čo ste myslel tým rýchlosť procesora?

Pozdravy

hi kovov

nowadas procesory môžete meniť frekvenciu procesora CLK v behu na softvér zaťaženie znížiť spotrebu energie celého systému:).

puvi

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back