Explanatin pojmov v floorplaning a plánovanie výkonu pomocou ICC

P

pdengineer

Guest
Ahoj, mám novo učenie PD pomocou Synopsys ICC flow, pls pomozte mi pochopiť viac o nasledujúce otázky pri tom úrovni bloku pôdorys, 1 Ako sme sa rozhodnúť, veľkosť a tvar faktorov block.which musíme vziať do úvahy pri rozhodovaní o Veľkosť a tvar bloku 2 čítanie IO obmedzenia použitia "read_io_constraints", ktoré faktory zvážiť pre prvé miesto PIN obmedzenia, rovnako ako seba, aby, offset 3 aj použiť "creat_fp_placement" príkaz, aby miesto a makrá a STD bunky a potom PIN assignmets, tu, ako môžem uistiť, makrá a std bunky sú umiestnené správne som ICC návod, ale nemajú doklad, ktorý vysvetľuje, o koncepciu. Ak sa akýkoľvek subjekt má dokumentov vysvetľuje pojmy v floorplaing a moc plánovanie, pls pošlite mi

hai priateľ, 1) veľkosť bloku rozhoduje nástroj sám o sebe, kedy u zaťaženie netlist a knižnice, bude mať vnútorný algoritmus pre výpočet plochy z kľúčových oblastí v závislosti na netlist a fyzickej oblasti všetkých buniek v netlist. ... pokiaľ ide o tvar, zvyčajne v užívaní obdĺžnikový alebo štvorcový závislosti na umrieť, kde bude sedieť .... Ak je blok na úrovni projektu, je veľkosť a tvar daný najvyššiu úroveň človeka .... 2) Ospravedlňujeme sa ma nie je jasné, na druhú otázku ..... 3) bude ďalší príkaz nástroj sám, po umiestnení stačí použiť tento príkaz, ktorý u správy, či sú všetky bunky sú umiestnené, alebo nie ... chcem povedať, je, koľko buniek r umiestnené a koľko buniek, ktoré nie sú umiestnené a koľko sa prekrývajú, atď ..., robiť prácu, v tiež musí mať príkazy súboru, ktorý stručne popisuje u každého príkazu ..... to bude veľmi užitočné, ..... Thank ...... : D

Vďaka Raki sa týka druhej otázky i nemusí byť schopný vysvetliť, lepší spôsob, ale dovoľte mi, aby som dal tú postupnosť príkazov, ktoré môžem použiť, aby sa na úrovni bloku pôdorys # čítať verilognetlist 1) read_verilog # PIN obmedzenia 2) read_io_constraints # časové obmedzenia 3) read_sdc # Vytvoriť blok tvaru, veľkosti a umiestnenia riadkov 4) initialize_floorplan # zvoliť umiestnenie stratégie (y) 5) set_fp_placement_strategy ... create_fp_placement # PNS / PNA vytvárať a analyzovať elektrickú sieť 6) set_fp_rail_constraint / synthesize_fp_rail commit_fp_rail # priradenie a optimalizovať bloku piny 7) set_fp_pin_constraints- block_level place_fp_pins-block_level fix # Hrubý problémy s časovaním, 8) optimize_fp_timing moja druhá otázka je o 2 príkazom vo vyššie uvedenom skripte, ako si vybrať tie, io obmedzenia Tu som pridaním ďalších slov o tretiu otázku, všetko o jeho piaty príkaz v predchádzajúcom skriptu , optimalizovať umiestnenie bloku kódu PIN kladieme všetci std bunky a makrá a optimalizovať kód PIN miesta na std bunky a makro miest, pripojenie na svorky. Ak niekto má doklad o mieste a celú cestu koncepty, pls nahrať tu vďaka vopred

"Pre optimalizáciu umiestnenia bloku kódu PIN kladieme všetci std bunky a makrá a optimalizovať kód PIN miesta na std bunky a makro miest, pripojenie na svorky." Môže u povedz mi, y musíme optimalizovať umiestnenie bloku PIN? Po prvé projektu bloku úrovni PIN umiestnenia a veľkosti n tvar bloku danej najvyššej úrovni človeka .... v SHD nie PIN optimalizovať umiestnenie bloku do n, ak nie je uvedené ......... Thank

Vďaka raki31. To znamená, pin umiestnenie sú závislé na druhej hierarchickej bloky, nie na std buniek / makrá umiestnenie bloku, ktoré robíme pôdorys

Teraz u zachytil môj názor .... Vnútorne je potrebné umiestniť u makrá podľa bloku pripojenie s minimálnou dĺžkou sietí a minimalizovať smerovanie preťaženie .... Thank .... : D

Vďaka raki123 [size = 2] [color = # 999999] Pridané po 10 minútach: [/color] [/size] Raki31 V prípade výpadku plánovanie na bloku, ako sme sa rozhodli šírku môcť krúžkov (kovových šírky VDD, VSS) a popruhy a ako vypočítať, koľko vertikálne / horizontálne pásy sú potrebné pre blok. Ak máte akékoľvek dokument na toto môže u nahrávanie Vďaka vopred

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back