Elektronický ohrievač fliaš bol spálený Pomocník

H

hameeds01

Guest
Mám elektronický ohrievač fliaš AC 110V 60Hz 400W, ale v našej krajine máme 220 V 50 Hz, takže som použil elektronický odstúpiť menič, má spálil môj elektronický ohrievač fliaš, požiadal som firmu z toho dôvodu, že mi povedal, že jeho, pretože použitie Electronics odstúpiť konvertor, že mi odporučiť používať bežné transformátora na odstúpenie konvertor Prečo??

Váš konvertor bol pravdepodobne len dióda. To znižuje výkon používané jednoduché veci, ktoré skracuje čas, ktorý je napájaný na polovicu. Váš ohrievač fliaš nie je to isté jednoduchý obvod.

Ak to bol skutočne jednoduchý výkon dióda: Pripojenie 110 V kúrenie cez diódu na 220 V ešte zdvojnásobí ohrievača. Môže stačiť k jeho poškodeniu. Aj spotreba prúdu je možno príliš vysoká pre hodnotenie "prevodníka". V skutočnosti "Elektronika odstúpiť konvertor" nie je jasný termín. To môže znamenať veľa a nemusí nutne spoľahlivé techniky.

[Quote = MKO] Ak je skutočne jednoduchý výkon dióda. Pripojenie 110 V kúrenie cez diódu na 220 V ešte zdvojnásobí ohrievača [/quote] No diódy skracuje doba je ohrievač napájaný na polovicu. Potom sa priemerný výkon je polovičná.

"Converter" je len jedna dióda, ktorá znižuje priemerný výkon na jednoduchý odpor na polovicu.

[Quote = hameeds01] Mám elektronický ohrievač fliaš AC 110V 60Hz 400W, ale v našej krajine máme 220 V 50 Hz, takže som použil elektronický odstúpiť menič, má spálil môj elektronický ohrievač fliaš, požiadal som spoločnosť z dôvodu, povedali ja jeho, pretože použitie elektroniky odstúpil konvertor, že mi odporučiť použitie bežných transformátorov na odstúpenie menič, prečo ???[/quote] povedal prevodník má stmievač okruh sa triak v konečnej fáze, ktorá seká AC priebeh na dávajú 50% vlny na výstupe a tým klesá napätie. Ale obvykle tieto typy meničov nie sú tak acuurate a ja osobne Nepoužívajte ani odporučiť. Môžete použiť 220 - 110 voltov transformátor rozbaľovacej volatge, ktorý bude najbezpečnejší spôsob konverzie napätia pre kúrenie. Pri použití transformor, vstupné a výstupné tvar vlny zostáva rovnaké a volatge sa ustanovujú vinutia. Na zdravie

No Diódy skracuje doba je ohrievač napájaný na polovicu. Potom sa priemerný výkon je polovičná.
Prosím, zvážte P = U ² / R kúrenie dimenzované na 400 W na 110 V ponúka 1600 W na 220V. Pripojenie cez diódu dáva 800W. Alebo ako som už povedal:
Pripojenie 110 V kúrenie cez diódu na 220 V ešte zdvojnásobí ohrievača
Inými slovami, dióda polovice spotreby energie odporové vykurovanie .. Ale to je všeobecne nevhodné pre pripojenie ohrievača k dvojnásobné napätie. Neskorších predpisov kvality elektrickej energie neumožňujú pripojenie jednocestného usmerňovača zariadenia na rozvodnú sieť, mimochodom. Vlastne, ja neviem, ako povedal, prevodník pracuje. Ak je to jednoduché diódy, to všeobecne zahŕňa 100% preťaženie pripojeného zariadenia. Fázový uhol ovládanie s 60 ° uhlom sa na rozdiel od dať menovitý výkon na dvojnásobok vstupného napätie.

ale má elektrický ohrievač 1300W je v poriadku s týmto meničom redukčných y? A Ja používam to na dlhú dobu

To je dobre. Funguje to zhruba pri menovitom výkone? V skutočnosti je nemožné vedieť, meniče Princíp činnosti od dodávateľa informácie. Okrem tohto problému, ale tiež môže byť v prípade, že ohrievač fliaš používa špeciálny obvod, napr elektronický regulátor teploty.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back