Elektrickú dĺžku význam mikropáskového

V

vibhatomar

Guest
Ahoj, môže mi niekto pomôcť v pochopení toho, čo je význam elektrickú dĺžku pri navrhovaní mikropáskové? Keď som sa zmeniť elektrickú dĺžku parametra, to doesnot efekt charakteristické impedancia, dostal zmeniť len fyzickou dĺžkou. Potom, čo je úloha tohto parametra a ako by som sa mal starať pri návrhu PCB RF 2,4 GHz? Vďaka,

Čo myslíte tým, že ste "navrhovaní RF PCB na 2,4 GHz"? Ak ste práve stanovilo rade, že niekto iný, alebo výrobca dal predlohy pre vysokofrekvenčné časť, tak si len to, čo povedali vám to. Ak sa snažíte skutočne navrhnúť niečo, ako sú filtre, spojky, deliče výkonu - teda čo sa špecifickým tvarom potrebné k tomu, potom odložil myš, odstúpte od klávesnice, a ísť najať kvalifikovaného poradcu RF designu povedať čo máte robiť.

Ja som vlastne navrhovaní RF PCB. Mám k tomu 50 ohm mikropáskové na frekvencii 2,4 GHz. Ja používam RF kalkulačku pre zistenie požadovaných rozchod so svojou špecifikáciou PCB. Ale nie som si istý termín "elektrickú dĺžku". Môže niekto mi dať nejaký nápad? Vďaka,

Ste nedávajú nám dostatok informácií vo vašej otázke, aby sme mohli odpovedať. Ak ste práve beží na frekvencii 2,4 GHz signál z bodu A do bodu B, nezáleží na tom, čo je dĺžka vedenia. Jediné veci, ktoré by veci sú: 1) Ak je dĺžka vedenia veľmi dlho, povedzme 4 palce, signál stratí niektoré jeho sily. Je to preto, mikropáskové vedenie je stratové. 2) Ak je potrebné ohýbať linky, ako to môže ovplyvniť, či to bude fungovať alebo nie 3) šírka je dôležitá. Ak poznáte typ materiálu doska je vyrobená z (konkrétne jeho dielektrickú konštantou), a ako hustý, že materiál je medzi 50 ohmov linku a rovinou vozovky, potom si môžete vypočítať správnu šírku pre 50 ohmov. 4) Ak máte pridať akékoľvek komponenty vôbec RF časti obvodu, ako sú integrované obvody, kondenzátory, konektory, atď, čo naozaj potrebujete vedieť, čo robíte, tak si nejaké rady

Niektoré jednoduché mikropáskové pojmy: 1) nepriamo propotional frekvencie na vlnovej dĺžke 2) Vlnová dĺžka v mikropáskové (medium) <vlnovej dĺžky vo vzduchu. Oni sú spriaznené dielektrická konštanta médiá. 3) charakteristické impedancia závisí od pomeru šírky čiary a výšky dielektrika. elektrickú dĺžku, ktorý máte na mysli, je asi vlnová dĺžka v médiu (Landa G)

Vždy som počul dĺžke nezáleží, jeho obvod. Ak ste práve beží stopy medzi vzájomne zladené komponenty, aby stopy po čo najkratší, aby sa minimalizovalo straty, slnečné žiarenie, atď potom odložil myš, odstúpte od klávesnice, a ísť najať kvalifikovaného poradcu RF designu povedať, čo robiť.

fyzická dĺžka stopy je samozrejme dĺžka môžete merať priamo. Avšak stopy na PCB je viac než len pás z medi. Jedná sa o vedenie s odporu, kapacity a indukčnosti. To znamená, že signál "pozerá" sa sledovať od zdroja "vidí" sieť sériový odpor, paralelný kapacity, a to ako sériové a paralelné indukčnosti. Táto sieť bude imped priebeh signálu, ako sa snaží prejsť od zdroja k drezu. Reaktívne prvky vytvárajú rozdiel medzi signálu šírenie čas pozdĺž stopy, a čo by to bolo v perfektnom voľného miesta ísť rovnakú fyzickú vzdialenosť. Tento rozdiel v šírení dobe určuje elektrickú dĺžku.

Zdravím všetkých a myslím, že vibhatomar sa zaujímal o to, ako sa rozhodnúť o dĺžke mikropáskové vedenie. vieme, že šírka mikropáskového vedenie rozhoduje o výške substrátu a jeho dielektrickou konštantou, ale čo je rozhodujúcim faktorom pri určovaní dĺžky? Podľa môjho pohľadu tejto dĺžky by mala byť čo najmenšia, aby sa minimalizovalo straty mikropáskové vedenie, ak chceme používať pre pripojenie komponentov zodpovedajúce impedancia

Ahoj ... Som navrhovaní RF PCB s dvoma rozdiel microstriplines na 5GHz. Mám vypočítať šírku a rozdiel dvoch mikropáskové vedenie, podklad výšku pomocou RCA impedanciu Zo = 50Ω a diferenciálnej impedancia Zdiff = 100Ω, dielctric konštantný ER = 4,6, hrúbka 35um vodiče ... Ja používam Ansfot 3D simulátor linky modelu microstrip, ako vypočítať fyzická dĺžka mikropáskové vedenia na modelu v simulátore? kde a ako mám vedieť, elektrickú dĺžku v stupňoch všeobecne, alebo v Ansoft simulátore, keď model je?

Myslím, že elektrická dĺžka je dôležitá pre prispôsobenie výkonu, najmä, že použitie štvrťvlnný. Otázkou je, ako viem, elektrická dĺžka mikropáskového vedenie pomocou RF simulátora ako CST alebo HFFS?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back