DSP sa môžem naučiť bez znalosti vzorcov a teórií?

P

pakitos

Guest
Existuje spôsob, ako sa naučiť dsp prakticky pochopiť skutočný význam a použitie techniky spracovania? Mám na mysli žiadne vzorce, alebo teória? vďaka

Skutočný význam? Beriem to sa pýtate, prečo sa používa DSP? DSP umožňuje spracovanie analógových signálov prevedením do diskrétnych hodnôt, aby mohli byť použité matematické vzorce presnejšie a efektívne riadiť a analyzovať svet okolo nás. Ak ste dúfal, že učiť sa a používať DSP, bez toho aby museli rozumieť teóriu, alebo sa naučiť určité vzorce a ich použitie je odpoveď NIE. Do istej miery sa budete musieť pochopiť niektoré vzorce a teória musí byť možné použiť DSP.

Môžete sa naučiť, ako používať digitálne signálové procesory bez znalosti akejkoľvek teórie či matematika. Ale od tej doby, nemusíte poznať teóriu, nebudete môcť použiť pre nejaké významné DSProcessing prácu (čo je to, čo tieto špeciálne procesory sú určené pre). Budete používať ako procesory. To nie je možné naučiť digitálneho spracovania signálu sa ísť do veľa teórie. DSP je komplikovaná oblasť, a nie len tak hocijaký je sólový a začať navrhovať Adaptívne filtre alebo napísať zložité algoritmy pre spracovanie videa. Stále je tu jedna veľmi jednoduché a malé knihy pre digitálne spracovanie signálu názvom "Signály a systémy z smiešne jednoduché." Dúfam, že to pomáha!

Nie to nie je to, čo som mal na mysli. Teoretické (matematika), časť je dôležité si uvedomiť, materiálu, ale pri cvičení je, aby bol zaujímavejší praktický prístup by mal byť použitý. Napríklad: 1) používať živé príklady ak existujú obraz, ktorý bol prepísaný biela čiara na to. Ako používať filter odstrániť. 2) vysvetliť vzorca prakticky význam konvolúcie .... Prečo použiť ... sometims technik bez použitia týchto vzorcov, ale nevie, prečo to používa. To je to, čo sa snažím riešiť Dúfam, že mi teraz jasné.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back