DS1302 RAM

A

alexz

Guest
Ako môže byť použitý RAM v RTC DS1302?
Mal by sa crčení chrger byť vždy zapnuté?

RAM je možné použiť rovnako ako RTC registrov.Jediný rozdiel je v tom, že RAM obsah nedostávajú inkrementací automaticky ako RTC registrov.

V crčení poplatku by malo byť ponechané na ak používate nabíjacie batérie.Moja skúsenosť je, že by ste mali používať lítiové batérie a nabíjačky zachovať off.Lítium buniek môže viesť DS1302 běh po mnoho rokov.

Takže, čo je cieľom tejto RAM?
Ak je to možné využiť?

Môže byť použitá pre ukladanie non-volatile varaibles.Ty si mala zachovať svoju hodnotu, aj v prípade výpadku prúdu.To je výborná vlastnosť, pretože poskytuje veľmi jednoduchý a lacný skladovania varaiables na batérii podporená RAM.Keďže sa jedná o RAM si dont musieť starať o cykle meškanie a poškodenie pamäti, ako je tomu v prípade EEPROM.

-------------------------------------------------- -----
Ak si myslíte, že môj príspevok pomohol by ste, prosím, kliknite na "mi pomohol" tlačidlo na konci môjho príspevku.

techie Napísal:V crčení poplatku by malo byť ponechané na ak používate nabíjacie batérie.
Moja skúsenosť je, že by ste mali používať lítiové batérie a nabíjačky zachovať off.
Lítium buniek môže viesť DS1302 běh po mnoho rokov.

Ak sa pokúsite poplatok nie dobíjacie batérie, ako je lítium buniek (ne Litium
ión. Používané v mobilných telefónoch a kamery), budete nielen im, ale aj poškodenie môže spôsobiť požiar alebo nebezpečenstvo výbuchu.

Spočiatku, keď som navrhol niektoré obvody s pomocou DS1302 ni-cd účtovateľné batérie a potom sa preorientoval na lithiové články, I
didn't want to zmeniť firmware, tak jsem používal 1N4148 dióda v sérii s Lithium bunky.V súčasnej nízkej DS1302 vyvodzuje, že sa diódy len vyvolať napätie veľmi malá kvapka a DS1302 pracuje dobre.

Ja som chcel použiť, že batérie:
http://uk.farnell.com/jsp/endecaSearch/partDetail.jsp?SKU=3031962&N=401

čo je Lítium a Rechargeable

Jedná sa o dobíjacia lítium takže je zvyknutý dostať poškodené nabíjanie.Ale nabíjecí lithiové batérie nie je príliš rovno-dopredu.Tiež účtovateľné lítiové batérie dont posledný veľmi dlho a to iv prípade, že poplatok dont-absolutórium často, stratíte kapacitou za niekoľko rokov.I dont think dostanete omnoho kapacita vľavo po 5 rokoch.V porovnaní s jednoduchým lítnym hodinky buniek je veľmi lacná a dlho vydrží.10 rokov je spoločné.Výška prúd DS1302 remíz, to nedáva žiadny zmysel používať účtovateľné batérie.

niekoľkých bodov:
- Barana v RTC je len všeobecné pamäte.Som použil na niekoľko vecí: časy budenia, heslá a tak ďalej, ale to
záleží na vašej tvorivosti.
- Nikdy účtovať lítium buniek v nič iného ako nabíjačka určená pre lítium buniek.obdobie.techie
to varuje o požiare sú úplne správne.existuje video plávajúce okolo na internete ukazuje, že malé bunkové vzplanutia a horenia, keď zapojený do NiCd (Verím) nabíjačku.
- V cene 2,50 libier, bych vyzerať v super čiapky.
- Ak chcete dobíjacie batérie, použitie NiMH.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back