Dotyková obrazovka ADS ovládač 7846

K

keila

Guest
Hai! Pracujem na vývoji dotykový panel rozhranie pre grafický displej. Rozlíšenie dotykového panelu je 255 * 255. Dotykový displej ovládača som pomocou je ADS 7846, ktorý pracuje na SPI. Radič je AT89c51RD2. Napísal som kód C pre výpočet polohy na dotyk s dotykovým panelom. O / PI dostať sa súradnicami v hexadecimálnom formáte. Teraz prichádza na problém, som stále súradnice iba v rozsahu fron (00 až 1F), ale nie z (00 až FF). Takže niekto by mi mohol pomôcť v software? Alebo niekoho, kto mi môže dať lepší kód? Vďaka vopred.

Skontrolujte prosím datasheet ADS7846: je to rozlíšenie je 12 bitov (0x00 - 0x0FFF) Takže možno máte problém s reprezentáciu bitov alebo príjem cez SPI. Dobrým spôsobom, ako skontrolovať, je použiť DSO v SPI.

CK pre ur odpoveď. 7846, ale nie je obmedzená len na 12 bitové rozlíšenie, môžeme mať aj rozlíšenie 8 bitov a je naprogramovaný pomocou ovládacieho byte potrebné pre súradnice generácie A / D. Tam je "MODE" bit v byte ovládanie, s ktorým môžeme vybrať buď 12 bitové rozlíšenie alebo 8 bitové rozlíšenie, a ja sa 8-bitové rozlíšenie. My nepochybne je, že ak budeme kontrolovať pre 8 bitové rozlíšenie, získam XY súradnice v rozsahu (0 až 255) alebo (0 až 4096)?

môže u povedz mi, aký spôsob a rýchlosť u SPI sa používa pre prepojenie s ads7846 som tiež usign ARM LPC2129 pre komunikáciu s ním, ale som veľmi mätúce, aký režim by mal byť používaný u môže pomôcť

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back