Dostal som zmätená z toho pozitívnu spätnú väzbu ~ ~ ~

Z

ZengLei

Guest
Pozrite sa na Pic aj spočítať, dostanete výsledok: [color = red] Vn = 0 (Vin-VP) / R2 = (VP-Vout) / R1 Vp * = Vout [/color] je zisk OP a to je nekonečné, takže som si výsledok: (Vout / Vin) =- R1/R2, R1 = R2, so ...... Vout / Vin =- 1, takže Vout =- 5, [color = blue ], ale niekto povedal, že je to TRIGGLE SCHIMITT, bude sýtosť !!!!![/color] je to starnge! Myslím, že výsledok je -5, a [color = green] Multisim pridať veľmi dobrý dôkaz [/color] Ale, ale povedal, že nie je -5, je to schimmit triggle ~ ~ ~ ~ ~~~~~ prečo ??????? som zmätená z toho, že ~~~~~~~

a to je pozitívna spätná väzba [size = 2] [color = # 999999] Pridané po 49 minútach: [/color] [/size] a ďalšie otázkou je, signál je zadané v pozitívnom terminálu, možno, že výstupný signál je pozitívny becase z pozitívny signál, ale je výstupný signál negatívne, prečo?

Je to pozitívny feedbback. Vstup OP nie je virtuálne skrat. Nemali by ste používať vzorce, ktoré k tomu výpočtu. Zisk z OP nie je nekonečná.

Nejedná sa o invertujúci zosilňovač Jedná sa o komparátor, aby vaše zosilňovače máte 2 spôsoby: invertujúci alebo neinvertujúci zosilňovač je nutné pripojiť R1 a R2 medzi výstupom mravca inveting vstup (-) a vstupný signál ide tthrough R2 na neinvertujúci vstup neinvertujúci vstup je uzemnený zisk Av =- R1/R2 (R1 je váš názor odpor), tak vám vaše invertujúci zosilňovače

Nemyslím si, že Vp a VN sú vizuálne krátky, ja používam modul pre výpočet: (Vin-VP) / R4 = {VP / (Rin + R5 )}+{[ pp (VP-Vn)] / ( R3 + Rout)} Vp * R5 / (R5 + Rin) = VN, 1000G = Rin = 1000G>> R5 = 5K R3 = 10k>> Rout = 1 ==> (Vin-VP) / R4 = Vp / Rin + [pp (VP-Vn)] / R3 Vp * R5 / (R5 + Rin) = Vn ---> VN = Vp * R5/Rin je 0, potom som si:! (Vin-VP) / R4 = Vp / Rin + (VP-Vp * A) / R3 Vp = (Vin * Rin * R3) / (R3 * R4 + Rin * R4-Rin * R4 * A + Rin * R3), potom som si: VP = 0 ! takže: VP = Vn = 0, je výsledok:-5V a Multisim dokázať, že mám pravdu! ale? snáď niečo v neporiadku s výpočtom?

Ak pripojíte OP v pozitívnej spätnej väzby, ako je vaša okruhu, bude OP nie je v regióne zosilňovače, niektoré MOS OP pôjde na líniové oblasti a výstup z OP pôjde na VDD a GND z dôvodu vysokého zisku. Vo vzorci, ktoré ste použili získať = 1000, že možno nie je správny. a model VCVS nie je vhodný v tejto situácii. Možno môžete pridať niektoré z nasledujúcich možností VCVS, ako je (max = 5 min = 0).

Pokračujúce .. Mám simulované tomto okruhu, v EWB, výsledok je -5. Ale ak pridáte diódy do série s batériou 5V pripojiť výstup OP k LIMITE výstup max a pridať zadnej dióda s 1V batériu pripojiť na výstup OP k LIMITE min výstup. (To môže mať správanie, ako je actrual obvodu). Zmeňte vstup, použite sin amplitúdy vlny = 5 offset = 5. potom nájdete Tento obvod pracuje ako spúšť schimitt.

keď je pri moci až vysoký zisk zosilňovača prvý sa dať nedajú predvídať. to sa bude líšiť u každého zariadenia. v ur obvode operačného zosilňovača bude initial na negatívne sýtosť,. eventhough ak ur dáva 5V Ak operačný zosilňovač sa dať je nasýtenie vstup bude-VO 5 V a pokúsi sa pokračovať vo svojom štáte

[Quote = ZengLei] Ale povedali, že nie je -5, je to schimmit triggle ~~~~~~~~~ [/quote] ... Schmitt spúšť ... (Len pre vašu informáciu a nie je určená slovná hračka!): D

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back