Doska budenie vlnovodu

A

amr87

Guest
Ahoj všetkým, snažím sa simulovať jednoduchý prípad 1D dosky vlnovodu. Problém je, že som nemohol prísť na to, ktoré budenie použiť. Už som skúšal waveport s veľkými rozmermi. Avšak som si všimol, že všetky režimy programu riešená pre bolo takmer uzavreté obdĺžnikové režimy vlnovodu a nie dosky vlnovodu režimy. Mohol by mi niekto pomoct prosím.

[Quote = amr87] Ahoj všetkým, snažím sa simulovať jednoduchý prípad 1D dosky vlnovodu. Problém je, že som nemohol prísť na to, ktoré budenie použiť. Už som skúšal waveport s veľkými rozmermi. Avšak som si všimol, že všetky režimy programu riešená pre bolo takmer uzavreté obdĺžnikové režimy vlnovodu a nie dosky vlnovodu režimy. Mohol by mi niekto pomoct, prosím. [/Quote] To preto, že budenie vlnovodu vypočíta režimy obdĺžnikového vlnovodu s tými dx š a dielektrická konštanta médiá. Tak dlho, kým režim je odrezať pod cutoff svoje vlnovodu BUDE množiť.

Vďaka za prehratie je naozaj podobný obdĺžnikového vlnovodu režimu, čo potvrdil aj oblasti konfigurácie. Avšak, tam je ešte otázka. Ako rozrušiť 1-D doske vlnovodu módy?

Set periodické okrajové podmienky (master / slave) tak, že model je skutočne nekonečný v jednom priečnom smere. Potom zvoľte vhodné excitáciu. Waveports nie sú vhodné, pretože sila pole nulové vo všetkých svojich hraníc. (Pre mikropáskové / CPW to nevadí, ak waveport je dosť veľký rozptyl, že pole na hranici waveport sú zanedbateľné, ale pre dosku vlnovodu, polia na hranici sú významné.) V HFSS 11 alebo vyšší, myslím, že port Floquet je najlepšie pre túto situáciu. V HFSS 10, kombinácia "Wave Incident lietadlo" budenie a radiačnej hranice s "Referencie na FSS" možnosť by mohlo fungovať.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back