Digitálny otáčkomer schéma?

R

randika

Guest
Zdravím všetkých. Som v tomto zozname, a ja som druhý rok EE inžinierstva vysokoškoláka. Staviam otáčkomer na projekt na univerzite. Potrebujem nejaké schéma, ktoré generujú impulz po obdržaní infračerveného lúča. Mám v pláne vytvoriť pulz takto ... 1> Stick IR odráža kus pásky na rotujúce hriadeli 2> zaslanie kontinuálne IR lúč pomocou IR LED 3> príjem odrazeného IR lúča generovanie impulzov potom 4> meranie času medzi impulzmi 5> výpočet RPM je môj plán správny .. Ak sa u've dostal nejaké schémy pre tento prosím pošlite mi. Vďaka, CYA Randika K

Áno, povedal by som, že ste na dobrej ceste, až na to môže byť jednoduchšie, ak ste sa mikrokontroléru. Budem používať PIC ako príklad, ako to je všetko, čo viem. Prúd z prijímača IR je privádzaná do RA4/T0CKI PIC. PIC čaká presné a naprogramovaný čas, kým Timer0 sa zvyšuje s každým prejsť na reflexné pásky. Keď dobe hore, je hodnota v Timer0 sa vypočíta a zobrazí na displeji, čo si vyberiete. S pozdravom, Sputnik: idea:

Ahoj, ja som tiež premýšľal o tom, otáčkomer, ale s odlišným prístupom. Ja by som držať feromagnetický, trochu kruh, na rotujúci hriadeľ, s jedným "rez" do toho. na jednej strane kruhu kladený malý magnet, a na druhej strane Hallov snímač. Hallovho senzora by ua pekné pulzu môžete merať s mikrokontrolérom PIC napríklad.

CHUPOS nápad je svetlejšie v porovnaní s ostatnými. Skúste to!

Nesúhlasím, použitie magnetu znamená, že bicykel je monitorovaný bude z rovnováhy. Ak môžete rovnováhy, čo bude veľmi diffcult, WLL ešte nejaké vibrácie a možností na magnet, že odhodila vďaka odstredivej sily, ktoré môžu byť extrémne, keď je dosiahnutá vyššia RPM. Sputnik: idea:

Nemusíte priložiť magnet na rotujúce časti. Magnet je pevná, ale feromagnetické ... kruhu je pripojená k rotujúce časti. je dokonale vyvážené, len dva cut-in na každej strane. Hallovho senzora dáva impulz vždy, keď výrez časti kruhu je medzi magnetom a snímačom. To nedáva impulz, keď feromagnetických časť je medzi nimi.

Môžete zvážiť použitie frekvencia k menič napätia (kontrola TI alebo NS webové stránky). V tomto prípade budete potrebovať ADC prečítať napätie a previesť ju na vhodné otáčky (rpm) hodnotu.

Môžete vlastne len pripojiť Hallov snímač alebo čo snímač MCU (napr. PIC) a čas.

Ahoj všetkým, vďaka moc za pomoc ... Postavil som snímač časť a funguje dobre ... Tu sú veci, čo som urobil. Použil som IR LED a nalepený kus reflexné pásky na hriadeli motora (Vezmite prosím na vedomie, že hriadeľ motora je čierna). Potom som použil IR čidlo zo starej myši a dať nejaké elektronika (741 a 311 comparater operačný zosilňovač). Pri otáčaní hriadeľa motora je teraz som stále pekný prúd impulzov. Je dobre funguje na vzdialenosť 4 palca z hriadeľa motora bez problémov. Pretože som nový mikrokontrolér programovanie Potrebujem pomoc od vás. Musím použiť PIC16F84 UC a RPM by mali byť zobrazené až 4 číslice (LED SSD). (Tj 0 - 9999). Možno to urobiť pomocou tejto UC? Ďalším problémom na myšlienke pána Sputnik .... Nemohol som pochopiť, čo hovoria o RA4/T0CKI a TMR0 ... mohli by ste prosím vysvetliť, že viac ... Je lepšie vytvoriť inturrpt tým, že impulzy z IR prijímač do RBO / INT PIN? ktorý je lepší? CYA Randika K

Ahoj:) V podstate môžete použiť akýkoľvek PIC s časovačom, pozrite sa na Táto aplikačná poznámka od Microchip: Pokiaľ odkaz nebude fungovať, jeho Aplikačná poznámka AN592. To je základný spôsob, ako dostať frekvenciu. Ak chcete zobraziť, že je celkom jednoduché použitie akéhokoľvek charakteru LCD a googleing niečo lil o regulátora.

randika, môžete merať čas v oboch smeroch (s RB0 a prerušenia) alebo pomocou Točka. Ak používate RB0 by som kravatu Timer0 na hodiny a na každom RB0 prerušenie vypočítať uplynulý čas pomocou Timer0. Budete tiež musieť zvládnuť Timer0 pretečeniu (použil by som prerušenie pre tento i). Hlavný program je možné vypočítať a zobrazenie času na displeji, keď je čas boli vypočítané prerušenia. Ak používate T0CKI by ste napísať slučky, ktorý vykonáva v určitom množstve času a využitie TIMER ako počet v tejto dobe (opäť je potrebné vziať do úvahy TIMER prepadu). Pomocou tejto metódy, ktorú chcete nastaviť časovanie slučku tak, že sa vyhnete TIMER pretečeniu (ak používate preruší s nimi pracovať, budete mať vplyv na dobu potrebnú na vykonanie slučky). Dúfam, že pomôže.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back