diaľkové IR spínača

N

nips

Guest
Dobrý deň, chcem postaviť vzdialené infračervené prepínač (jednoduchá on / off) v rozsahu okolo 10-15 meters.Does niekto má obvod na to? Ako vyladiť diaľkové ovládanie televízora slúži ako jednoduchý prepínač? Myslím, že to nebude ťažké, ale ak má niekto urobil, alebo má nejaké nápady potom prosím osvietiť.

Predovšetkým musíme vedieť, ktoré vzdialené chcete použiť - Philips, Sony, Panasonic alebo iný? Oni používajú inú frekvenciu a protokoly. Ste familar s procesormi? Ktoré MCU a programovacích jazykov poznáte?

Vďaka za odpovede ma:) No vlastne ja som pracoval na pozičný systém pre mobilné robot pomocou triangulácie method.So mám v pláne pripojiť prijímača (vysielač) modul krokového motora a miesto vysielača v 3 rôznych pozícií na známe? rovnakej rovine (2D zatiaľ). Otáčaním motor a nájdenie uhlov, v ktorom sú prijímané signály, môžem určiť polohu robota pomocou triangulačné metódy za predpokladu, že infračervené snímače sú smerové dosť (sú?). Už som postavil robota a pripojené pomocou paralelného portu PC. Ktoré vzdialené mám ísť na alebo by si urobiť TXR-RXR pár seba (žiadne obvody, že?) Mám používať RXR na motore a TXR ako ciele, alebo naopak? Existuje nejaký spôsob, ako rozlišovať medzi cieľmi? Povedzme, že ak môžem použiť IR TXR na rôznych frekvenciách v rôznych miestach, môžu RXR namontované na motore je od seba odlíšiť? Konečne, niekto má papiere na polohovú systému triangulačné metódou, s výnimkou tých z vyhľadávania Google 8o díky moc

Opäť: Ste familar s procesormi? Ktoré MCU a programovacích jazykov poznáte? Stačí použiť ďaleko od svojej vlastnej TV, ale je dôležité vedieť, ktorá to je poznať protokol. Ak máte kúpiť diaľkové alebo si vytvorte vlastnú odporučil by som si vybrať Philips RC5 protokolu. To myslíte, že môžete nájsť najviac príkladov pre tento protokol. Ale z druhého popisu si nie som istý, kde diaľkové ovládanie televízora je na obrázku. Čo plánujete použiť diaľkový ovládač? Môžete uviesť tri vysielača a prijímača, ale to, čo budete používať diaľkový ovládač? Nevidím vzťah medzi prvým a druhým popis. Vyzerá to, že hovoríte o dva rôzne projekty.

Jejda .. Prepáč, že som zabudol odpovedať na vašu otázku. Ya viem, trochu 8051 programovanie pomocou ASM. Mám staré CD-ROM vybavený IR diaľkové ovládanie, tak som si myslel, že by bolo lacnejšie použiť. Chcel by som nejaké predstavy o umiestnení snímača na motore, musí pripevniť TXR alebo RXR na motor.It bude jednoduchšie pripojiť RXR, ako by to znamenalo, budem musieť urobiť len jeden RXR circuit.TXR obvody sú jednoduchšie vytvoriť tak Môžem použiť ako ciele. Len chcem vedieť, ktorý by dal väčšiu presnosť: umiestnenie TXR alebo RXR na motore alebo na tom nezáleží? vďaka moc

Aj pre tento druh obvodu Nemyslím si, že tam je nejaký účel použitia diaľkového ovládača. Stále si nie som istý, Wat chcete vytvoriť. V prípade, že tri detektory umiestnené okolo v miestnosti a krokového motora s vysielača umiestneného na robota. Presnejšie otázky, lepšie odpovede dostanete.

OK Budem sa snažiť byť jasné. Mojím cieľom je vybudovať pozičný systém mobilného robota založený na triangulácie method.Using tento spôsob presnej pozície robota možno zistiť dostal tri ciele umiestnené na známej polohy (v 2D). Robot je vybavený snímačom a sníma prostredie (otočením snímače). Keď senzor ukazuje na RXRs pri skenovaní, zaregistruje uhol, ktorý každý z nich subtends na it.Knowing uhly a súradnice cieľov, na pozíciu snímača možno zistiť pomocou triangulácie. Mám v úmysle využiť IR senzor ako "snímač" tu (vybavené štrbinou, ktorá umožňuje iba zvislý IR žiarenie). Preto v okamihu, keď senzor je v súlade s cieľom (IR LED) upozorňuje na to sa uhol natočenia a pokračuje nájsť zvyšok targets.Thus dostaneme uhly pre všetky 3 známych cieľov. Dúfam, že som sa sám seba jasnejšie než predtým. D vďaka za vašu trpezlivosť hoci. : Wink: Na zdravie

Myslím, že to bude veľmi ťažké určiť presnú polohu s IR. Predovšetkým prijímanie a odovzdávanie uhla IR diódy a detektora by mal byť veľmi úzky určiť presnú polohu. Budete mať tiež problémy s odrazmi signálu IR. Možno je lepšie použiť laser umiestnený na robota a zavedené do troch detektorov okolo neho. S laserom, nebudete mať žiadne problémy so šírenia svetla. Samozrejme musíte šošovky pred detektorom alebo zvislé rady detektorov v každej z troch miest sa určite hit mieste. http://www.spawar.navy.mil/robots/pubs/td2734.pdf http://www.tu-dresden.de/fghgipf/forschung/material/publ2003/eI501314.pdf Možno, že najlepším riešením je použiť modul GPS umiestnená na váš robot pre určenie polohy. Môžete si GPS modul s rozhraním RS232, k rozhraniu do mikrokontroléru.

Vďaka ME pre neoceniteľnú pomoc. Nechcem používať laserové detektory ako ciele, to by znamenalo spojenie všetkých 3 je na hlavnej riadiacej board.Maybe pomocou laserov s retro-zrkadla pomôže. Každý, kto má skúsenosti s odraziek, ich presnosť, aby odrážal lúč priamo späť k zdroju? Ďalšou myšlienkou je použitie reflexné pásky, ktorá odráža podobné odraziek .. ale sú na krátke vzdialenosti, keď som read.Any predstavu o rozsahu , v ktorom môžu byť použité reflexné pásky pomocou laseru? Snažím sa IR teraz .. Možno, že zníženie citlivosti prijímača môže spôsobiť, že snímač vyzdvihnúť z IR vysielačov (tj iba vtedy, keď sa stotožnil pozdĺž nej) a nie z blízkych odrážajúcich povrchov. Ešte raz vďaka za pomoc

[Quote = NIP] Vďaka ME pre neoceniteľnú pomoc. Nechcem používať laserové detektory ako ciele, to by znamenalo spojenie všetkých 3 je na hlavnej riadiacej board.Maybe pomocou laserov s retro-zrkadla pomôže. Každý, kto má skúsenosti s odraziek, ich presnosť, aby odrážal lúč priamo späť k zdroju? Ďalšou myšlienkou je použitie reflexné pásky, ktorá odráža podobné odraziek .. ale sú na krátke vzdialenosti, keď som read.Any predstavu o rozsahu , v ktorom môžu byť použité reflexné pásky pomocou laseru? Snažím sa IR teraz .. Možno, že zníženie citlivosti prijímača môže spôsobiť, že snímač vyzdvihnúť z IR vysielačov (tj iba vtedy, keď sa stotožnil pozdĺž nej) a nie z blízkych odrážajúcich povrchov. Ešte raz vďaka za pomoc [/quote] nesmiete použiť tri laser, ale len jeden a tri detektory.

nesmiete použiť tri laser, ale len jeden a tri detektory.
To by znamenalo pripojiť všetky 3 snímače na hlavnej regulátor, ktorý by bol trochu ťažkopádny zvládnuť .. ak mám použiť bezdrôtovú komunikáciu. Použitie tranmitters ako ciele nebude jednoduché, ako by sa samostatné jednotky, ľahko sa pohybovať, ale nie plodné v prípade lasera.
prečo neskúsiť sonar?
To znie zaujímavo .. ma nikdy nenapadlo. Môžete mi, prosím dajte mi nejaké info, odkazy atď? Vďaka za tonu Veselé Vianoce:)

[Quote = NIP]
nesmiete použiť tri laser, ale len jeden a tri detektory.
To by znamenalo pripojiť všetky 3 snímače na hlavnej regulátor, ktorý by bol trochu ťažkopádny zvládnuť .. ak môžem použiť bezdrôtovú komunikáciu. Použitie tranmitters ako ciele nebude jednoduché, ako by sa samostatné jednotky, ľahko sa pohybovať, ale nie plodné v prípade lasera. [/Quote] Nie je možné použiť tri vysielača, pretože na bod priamo vo vašom robot, takže keď robot sa pohybuje, by sa svetelný lúč nie je hit robot ešte. Myslím, že je lepšie použiť iný soloution.

Lasery sa zdá byť najlepší, ako IR dobre nefunguje: oops: Je potrebné rozlišovať laser v tomto prípade? Alebo dokonca nemodulovaných bežný laser bude robiť? Čo detektora modulovaný laserový .. každý obvod nápady, odkazy k dispozícii? Aký typ lasera budú pracovať v mojom prípade? Mám v úmysle použiť ako laserové ukazovadlo source.Can aj upravovať, a postaviť detektor pomocou jednoduchého fotodióda? Prosím pomôžte zdieľať svoje cenné poznatky a skúsenosti. Ďakujem vám všetkým

Dobré pracovné okruh k dispozícii h ** p: / / www.mitedu.freeserve.co.uk / obvody / rozhranie / ir_switch.htm

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back