Deje sa niečo s THW programu?! PIC18F

V

vterminater

Guest
Som usine PIC18F4550 s 20 MHz kryštál a 22pF čiapky v mojom CKT ... Napísal som program takto config # include LVP = OFF config debug = na config WDT = off config FOSCO = hs config = MCLR na clrf trisd clrf PORTD L1: movlw 0xFF movwf PORTD nop nop MOVLW 0x00 movwf PORTD nop nop goto L1 konci je niečo zle s ??!!:| THW program, ktorý som si 0V na pin20 .. PORTD ...:!:

Ahoj ste prešli až 0xFF PORTD, ale po 3 návod ešte raz prejsť 0x00 PORTD, takže nakoniec dostanete na 0x00 PORTD. Prekontrolujte kódu ... S pozdravom.

Dobrý deň, 0xFF a potom 0 je v poriadku. Mali by ste sa dostať okolo 2V na multimetra čítanie a veľmi vysokej frekvencii (2-2.5MHz) čítanie na merač kmitočtu. Problém je, že nemáte správne inicializovaný. Musíte určiť, kam sa obrátiť pri začatí / reset, tj od reset vektora. A musíte určiť, ktoré mikrokontroléru na ktoré cielite. Takže,
Code:
 Zoznam P = 18f4550 # include "P18F4550.INC" config LVP = OFF config debug = na config WDT = off config FOSCO = hs config = MCLR na org 0x00 startcode goto ;--------- ------------------ startcode clrf TRISD clrf PORTD L1: MOVLW 0xFF movwf PORTD nop nop MOVLW 0x00 movwf PORTD nop nop goto L1 nakoniec
by ste mali zadať v SFRs veľkými písmenami, takže budete mať žiadne problémy pri použití patrí súbor, ako tu, sú deklarované v SFRs čiapky. Dúfam, že to pomôže. Tahmid.

No moja chyba! Jedinou chybou bolo s oscilátorom som používal! pri prepnutí na interný oscilátor fungovalo v pohode ... Díky moc za replyin .. najlepší fórum: D: D

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back