decopuling kondenzátora v elektrickom obvode

S

SXG

Guest
Preto sa obvykle tento obvod má dve decopuling capactiors bok po boku, veľký
a malý.
prečo má dva?Nie je veľká dosť?

Možno malý oddeľovací kondenzátor sa používajú k zlepšeniu vysoká frekvencia characterristics.Napríklad, malý je film, a veľká je elektrolytický jeden.

Hlavným dôvodom pre použitie niekoľkých rôznych oddelení kondenzátory na elektrické vedenie je poskytnúť veľmi nízke impedancia pre AC / RF prúdu.
V ideálnom prípade by malo byť 0Ω (alebo na čo najnižšej úrovni) v celom frekvenčnom spektre.
Vzhľadom k tomu, indukčnosť kondenzátora klesá s jeho veľkosťou, takže sa jeho impedancia.
Takže do istej miery spoločné kombinácia je 100ľF 100nF 100 pF ..
Na nižšie uvedenom grafe ukazuje, ako čiapky impedancia sa mení s frekvenciou ..

"Veľkých" jeden (LF), ako ste to nazval, je dobrá len pre niektoré MHz, zvyšok musí byť urobené "menšie" jeden (NF), a ak je to okruh RF, potom ďalšie "malé" jeden ( pF), je potrebný ..

elektrolytických kondenzátorov sú dobré pre 100 zo dňa Hz.
tantal kondenzátory sú dobré pre 10 z kHz
keramické capacitoes sú topánka pre 100 z KHz až MHz rozsah
sľuda a papier sú dobré pre MHz.
Výška požadovanej kapacity klesá spolu s rastúcou frekvenciou.

Ahoj,
Reson za pomocou dvoch kondenzátor je pre dosiahnutie požadovanej napätie na dva rôzne operačné frekvencie vášho digitálneho IC.
Povedzme, že pre príklad IC vyžaduje viac cureent na 5 MHz kvôli swithing a 7 MHz na inom mieste ...tak na základe tejto vybrané kondenzátora
.
Siva

To nám umožní získať nízke impedancia pre široký rozsah frekvencií (od impedancie uzáverov, sú skutočne ako to tlmiviek pri vysokých frekvenciách).
Ospravedlňujeme sa, ale musíte prihlásiť a prezerať túto prílohu

Povedzme, že mám ešte jednu regulátor od miesta, kde som dodáva silu.A ja mám tri gounds Digital (<50MHz) pozemné analógový (<20kHz) pozemné a RF (<1 GHz) zem.A povedať, že chcem navrhnúť dolnej propust filter, ktorý filtruje všetky frekvencie pokiaľ je to možné vyššie čiapky 0Hz.What by mala byť najlepší?

Teraz moje presvedčenie je, že typ (elektrolytickej / keramika / tanalum) kondenzátora nezáleží na čom záleží, je len ich hodnoty.

Aké sú vaše názory?

Ian keď ste generovanie svojho log (Z) vs log (f) plot, ako ste model capacity?RLC všetko v sérii?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back