CST a HFSS: Vyberte procesor Intel alebo AMD & RAM vyberte

H

hilper

Guest
Nazdar

Iam chystá kúpiť nový PC pre anténu pomocou simulácie CST a HFSS (všeobecné a kancelárske použitie).Rozpočet je nízky rozpočet.

Mám dva CPU
je v mysli.Na zbrusu novej duálnej jadro (Core 2 Duo) od Intelu (spolu s príslušnými zbrusu nový Northbridge chipset, P965) a (s jedným jadrom) Athlon64 3500 od AMD.Ceny sú uvedené nižšie.

INTEL:

242 $ CPU: Intel Core 2 Duo, model: E6300 (1.866GHz)
219 $ Motherboard: ASUS P5B-E, čipset: Intel P965
------
461 $ <- CelkomAMD:

118 $ CPU: Athlon64 3500 , 2.2GHz
150 $ Motherboard: MSI-K9N Platinum, Čipset: nVidia nForce570
------
268 $ <- Celkom

Okrem toho, že cena za celý počítač (vrátane 2 GB RAM) je cca.1000 $.OTÁZKA 1:

Otázkou je, ktorý procesor bude mať najlepší výkon za 1:
jednočočkový jadro aplikácie (čo je prípad CST, viac či menej), 2: dvoch-malvicové aplikácie (čo je prípad HFSS, vzhľadom k jeho simulácia na viac frekvencie)?

Má niekto skúsenosti o tom?OTÁZKA 2:

Ktorý z týchto 2 typy RAM vystúpi najlepšie (rovnaká cena):

PC2-4200 CL4 / 533 alebo
PC2-5300 CL5 / 667?

Chcem povedať, čo je najlepšie: vysoká rýchlosť alebo nízkou latenciou RAM?OTÁZKA 3:

Mám kúpiť CPU alebo bez Cooler (Intel box alebo hromadných)?(Ak som si zvolil v hromadných-typ, samozrejme som si kúpiť iný chladič: D)

Vďaka vopred za pomoc.

S pozdravom
hilper

Oba CST2006 a HFSS10 mať lepší výkon v x64 XP a AMD CPU systém ako x32 systému.
Ak chcete využívať výhody x64 verzia,
tým viac pamäte,
tým lepší výkon.8 alebo 16 GB DDR2 667 je odporúčané.

Pozrite sa na ftopic191610.html

Myslím, že nie je žiadny rozdiel.medzi CL4 / 533 alebo CL5 / 667, ale lepšie, keď si môžete kúpiť základnej doske FSB až 1330 s CL4 / 533 RAM a vo
Budúci rok to upgrade to CL 667 s menej ako 5.

pl

jeden chladič môže byť potreba. pretože simulácia prinesú väčšie teplo

Ahoj fulizhang

Myslíte si rozumie chladiče pre RAM-modul?

Best Regards hilper

asjade Napísal:

Oba CST2006 a HFSS10 mať lepší výkon v x64 XP a AMD CPU systém ako x32 systému.

Ak chcete využívať výhody x64 verzia, tým viac pamäte, tým lepší výkon.
8 alebo 16 GB DDR2 667 je odporúčané.

Vážení Petr,

To by bolo skvelé, keby ste mohli poskytnúť podobné výsledok testu pre bežné Pentium 4 alebo Xeon procesor (najmä tých s vysokou rýchlosťou hodiny).To mi pomôže vymyslieť, keď je čas na upgrade mojej pracovnej alebo nie.

Pozdravy

Máš na mysli normálne Pentium4 rád P4@2.4GHz s DDR?Pretože sme sa testuje aj Pentium4 2.4GHz s DDR200 a solver čas ~ 210min.Vzhľadom k tomu, Pentium4 3GHz HT s DDR400 mal 48min a Pentium4 3GHz HT s DDR2 666MHz mal 41min.

Nerozumiem, prečo CST na P4 je 2x rýchlejšie, zatiaľ čo AMD AthlonX2 je 2x rýchlejšie vo benchmark SiSoftware Sandra v porovnaní AMD AthlonX2 versus Pentium4 s HT.

Omlouvám sa povedať CST & Intel RULEZ.

Vážení Petr,

Vďaka za odpovede.Na základe vašich údajov, mojej P4 3,8 s DDR2 533 MHz, bude trvať asi 35 minút, aby urobili to isté CST MWS simulácia, čo znamená, Core2 Duo E6700 je o 67 percent a Core 2 Duo X6800 (3 GHz) je o 88 percent rýchlejšie ako to, že nehovoriac o WoodCrest 3 GHz s FB-DIMM 667 MHz.To je naozaj dobrý.

Zaujímalo by ma, aký je štandard pre HFSS?V roku 2001 som urobil nejaké porovnania na CST MWS a HFSS o tej najlepšej spoločnosti Intel a AMD založených pracovísk.Pre CST MWS, Intel Systém bol 7 krát rýchlejšie, ale za HFSS trvalo len niekoľko málo percent menej času simulácie.Vlastne CST technickú podporu dokumentov odporúčame používať dvojaký Xeon systémov.

Pozdravy

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back