CPLD ako displej ovládač

S

shraddha

Guest
Chcem rozhranie LCD modul (320 × 240 displej má rozlíšenie 5 × 7character) s mikrokontrolérom AT89s52.i používam XC9536xl vqfp 44pin CPLD ako displej ovládač. Adresa generácie pre video ram sa vykonáva mikroprocesor, rovnako ako v CPLD. 3 časové postupnosti signálov CLK pulzu, rám impulz a novú radu inicializácia pulzu generuje CPLD a dáta budú prenesené na zobrazenie cez interný posuvných registrov s CPLD, ale 4bit displeji LCD spôsobom coz je 4 bity. môže mi niekto povedať, ako CPLD interné posuvných registrov sa používa pomocou signálu z nich? A ak je to možné VHDL kód pre neho

Pokiaľ si pamätám architektúry Xilinx CPLD správne, nie sú tam žiadne špecializované interné posuvných registrov. Tento prístroj má, myslím, 36 makro bunky. Každá bunka má makro a hradlové polia a jeden flip-flop. Z tohto dôvodu, najviac ste vnútorne bude 36 celkom prepadne, s ktorou si vytvoriť svoje stave stroje a vaše posuvné registre. Krátka odpoveď je, myslím, že potrebujete väčšiu časť! Nemyslím si, že je možné napchať potrebné logiky do časti, ktorá veľkosť. U CPLD návrhy Navrhoval by som použitie schémy, ako sa môžete priamo konkretizovať jednotlivé flop. VHDL môže byť problematické, pretože prekladač môže odvodiť ďalšie obvody, ktoré skončia jesť svoje zdroje.

Ahoj benjo, teraz sa nechcem používať interné presun regi.instead toho chcem vygenerovať adresu riadkov a stĺpcov proti pultu CPLD s tromi abovesaid časovanie signals.so SZ budem písať kód pre čítač. Ako mám postupovať, že?

Dobrý deň Shraddha som kedysi spáchal projekt založený na CPLD a monochromatický LCD. Návrh schémy a zdroj VHDL je k dispozícii tu: http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=1067345 # 1067345 . Môžete študovať to ako príklad a upraviť ho pre svoje potreby. VHDL kód obsahuje niektoré čítače, multiplexery a registre, takže ich môžete použiť podľa ľubovôle. S pozdravom, yego

Xilinx je aplikácia poznámka na radič LCD CPLD CoolRunner. To možno nájsť na adrese: http://direct.xilinx.com/bvdocs/appnotes/xapp904.pdf Štúdia tento dokument a mali by ste získať predstavu o tom, ako postupovať. Kľúčovou časťou je to, že budete musieť napísať štátu stroj pre generovanie potrebné signály.

Vážení Yego, článok na tejto strane nie je anglicky ..... tak som CP nečítal .... plz navrhnúť mi, S pozdravom, shraddha [size = 2] [color = # 999999] Pridané po 7 minútach: [/color] [/size] Dobrý deň Benji, som prešiel dokument CPLD CoolRunner ...... ale chcem používať len XC9536 rodiny ..... plz navrhnúť mi ide, shraddha

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back