Controlling LED s paralelnými porty

N

nasirasim

Guest
Ahoj, ak niekto viete, ako ovládať 100 LED s jedným paralelné porty. ak akýkoľvek subjekt mať predstavu, prosím povedz mi to. Vďaka

Dobrý deň, podľa toho, ako chcete ovládať, ak chcete ovládať jednotlivo, potom je potrebné použiť vyrovnávacej pamäte a mikroprocesor pre riadenie každej jednotlivej viedol. Ovládanie sú LED diódy, ako by ste boli pristupujúce k hexadecimálne umiestnenie v pamäti, že každý adresa patrí ku každej LED, napríklad 00 až 1, 01h až 2, atď, na to, že budete potrebovať prevodník z Hex na lineárne, a tie sú k dispozícii Na zdravie,

je nutné použiť IO expandérov. paralelný port nemá dostatok IO porty. Philips a Maxim má I2C alebo SPI rozhraním io expandéry, jedna z maxím IC 28 IO. Štyri z nich na I2C linke vyrieši váš problém yuo dont potreba použiť akýkoľvek iný mikrokontrolér. paralelný port, ale nemá otvorený kolektor vstup, takže je nutné pripojiť I2C paralelného portu adapther medzi paralelným portom a aj o expanderu. adapther je malý okruh z niektorých rezistorov a hex meniče (pre intances 74LS05) nájdete schéma nej v www.in strane PC je nutné realizovať I2C alebo SPI protokol pre riadenie LED pomocou adapther a expandéry.

Môžete použiť sériovo pripojených demultiplexors a zámky na ukladanie stavu LED (všetky vstupy prvého demultiplexor pripojený k LTP, jeden z vstupy vedľa demult. Pripojený k výstupu predchádzajúcej apod) po prenose do LTP každý byte jeden z LED zmeniť svoj stav . Táto metóda requre ~ 20 74xxx IO pre 100 LED diódami. Alebo ~ 10 ~ 52 pin nový TI IO. Pre riadenie 100 LED diód, ktoré potrebujete,> 100 piny a to je hlavné obmedzenia.

Mali by ste byť schopní tak urobiť pomocou 7-128 linky dekodér. ------------------ LTP -> dekódovacej karty vstupy | 7-128 dekodér záložky | dekodér Výstupy -> LED ---------------- -

Chcel by som použiť mikrokontrolér s dostatkom I / O porty, napr PIC 18F452, ktorý má 34 I / O porty. Osem porty sú určené pre paralelné Slave, ktorý môže byť pripojený k paralelnému portu PC a ostatné porty používané pre pohon LED. S maticou 10x10 10 I / O porty x 10 I / O porty), môžete sa obrátiť každý viedol o snímanie / multiplexovanie softvéru a LED sa dá zapnúť alebo vypnúť tým, že pošle adresu cez paralelný port. Jednoduché kovové výrobky (žiadne dekodéry a nárazníky) stačí pridať nejaké odpory obmedziť prúd LED (v skutočnosti VIC I / O môže odčerpať alebo zdroj maximálne 25 mA alebo 200 mA na port pre všetky porty, stačí riadiť pod vedením matice). Problém je, že musíte vedieť, ako naprogramovať mikrokontrolér (ale to nie je vôbec ťažké).

V závislosti na tom, čo chcete urobiť s týmito LED, súhlasím, že ich riešenie v matici môže byť cesta. Alebo môžete ísť vždy s niekoľkými kaskádovitých registrov SIPO smeny, ako 74HC595, ale vedenie samo o sebe by nočná mora. : Roll: ešte jedna možnosť by mohla byť pár MAX7221 je. To vám dá kontrolu nad 128 LED diód s trochou chytré programovania. Veľa šťastia s vaším projektom. Nick

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back