Controle veci z paralelného portu

N

namit

Guest
Aj s niekoľkými problémami s týmto. Tak som sa pomýlil si trochu s kompiláciu paralelného portu programy pokuse o nastavenie portov na 1 a 0. Ale nie tak celkom istý, či jeho práce. 1. Dal som multimeter na jednom z popredných čapov a na jednom z groud kolíky a 5,5 sú z neho vychádza. Malo by to byť prípad? 2. Potom som si ešte na multimerter a spustiť softvér, ktorý som zostavil, a napätie sa nemení. Čo s tým? 3. Ako som sa očakávať, že paralelné porty by mal fungovať, je, keď sú preč, že by mala ukázať, 0V, a keď sú na Mali by ukázať, 5V?

Mali by ste si hľadať paralelný port, ovládanie na EDABOARD. To bol prerokovaný odreté. Možno bude potrebné oddeliť ovládače a prístup k hardvéru.

Ukáž nám svoj program (zdrojový kód), potom testovací okruh pre paralelný port. Nedokážem si predstaviť, čo sa deje na váš problém

Code:
 / * * example.c: veľmi jednoduchý príklad port I / O * Tento kód nič užitočného, len port písať, pauza, * a port pre čítanie. Kompiláciu s `gcc-O2-o Napríklad example.c", * a spustite ako root `. / Example". * / # Include # include # include # include # define BASEPORT 0x378 / * LP1 * / int main () {/ * Získať prístup do prístavov * / if (ioperm (BASEPORT, 3, 1)) {perror ("ioperm" ), exit (1);} / * Nastavenie dátových signálov (D0-7) v prístave pre všetky nízke (0) * / outb (0, BASEPORT) / * chvíľu spať (100 ms) * / usleep (1000000) / * čítanie z status port (BASE +1) a zobrazí výsledok * / printf ("Status:% d \\ n", INB (BASEPORT + 1)) / * Nemusíme porty Už * / if (ioperm (BASEPORT, 3, 0)) {perror ("ioperm"), exit (1);} exit (0);} / * koniec example.c * /

Aký používate operačný systém spustený tento kód? WinNT, 2000, XP, Vista a vyžaduje iný kód. Pozrite sa na príklady na použitie inpout32.dll z: http://www.logix4u.net/ , Jonathan

Čo je operačný systém. Ak používate akýkoľvek operačný systém založený na NT. u nebude mať prístup na paralelný port. NT operačný systém neumožňuje plný prístup do prístavov, s výnimkou idete hádzať nejaké dll. ktoré sa môžete naučiť z tejto stránky. http://www.logix4u.net/ sa baviť

Internetu. Veľa článkov o použití paralelného portu na Linux. Tam sú niektoré závity EDABOARD tiež, s dobrou informácií. Hľadať EDABOARD.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back