co hluk?

A

amriths04

Guest
ahoj priatelia,
aj práve teraz početne am prijímač.Keď som to ladil som len mohol počuť (chcieť) zvuk v celom rozsahu svojej tuning.Teraz má pochybnosti, ako sa môžeme rozlišovať, či je hluk, ktorý je od napájania, alebo či nie je v mojej stanici ladiaci rozsah.
, Pretože jedine tak môže byť aj schopní zistiť, či to je problém v mojom pripojení alebo má rozsah nie je správne.
Je nejaké praktické a účinné riešenie tohto?

Ďakujem vopred.

Ahoj

Som prekvapený, ako ľahko si vinu napájania pre hluk počuť.To môže pochádzať z mnohých častí svojho obvodu, uvažuje sa vybudovanie tohto obvodu, dobrá kontrola (správne ladenie filtrov, právo polarizácia tranzistorov, atď), je prvý krok.aby dircard možnosť zlyhania najjednoduchší spôsob, ako možno nájsť pracovné rádio v rovnakom pásme.

Sal

Tu je klasický spôsob, ako urobiť skúšku, bez skúšobné zariadenia,

Pripojiť a odpojiť anténu niekoľkokrát.Je-li hluk je vyššia pripojenie, hluk z vonkajšieho sveta.Nad 30 MHz, je bežné, že pre hluk vstupe prijímače, ktoré majú byť väčší ako atmosférický šum.

Napájací zdroj hluku bude spektrálnych čiar na vyššie harmonické frekvencie siete.Počúvajte nízkofrekvenčný šum.

ya i počuť zmena intenzity hluku, keď som pripojiť a odpojiť anténu.

aj keď si žiadne kovové objekty do blízkosti ladenie kondenzátor, aj počuť hlasnejší zvuk.

ale hlavné je, že ja som vzal induktoru cievky zo starej rádio a ja dont vedieť, že je indukčnosť.Mám len vzduch jadro indukčnosti kalkulačka softvér v mojom systéme.a to, čo som sa pomocou feritové jadro.a já použitie 2-22PF VARI spolu s ním pre ladenie.

tak som naozaj schopný určiť, podľa ktorých má rádiovej frekvencie funguje.nadýmavý Napísal:

Tu je klasický spôsob, ako urobiť skúšku, bez skúšobné zariadenia,Pripojiť a odpojiť anténu niekoľkokrát.
Je-li hluk je vyššia pripojenie, hluk z vonkajšieho sveta.
Nad 30 MHz, je bežné, že pre hluk vstupe prijímače, ktoré majú byť väčší ako atmosférický šum.Napájací zdroj hluku bude spektrálnych čiar na vyššie harmonické frekvencie siete.
Počúvajte nízkofrekvenčný šum.

Musíte sa dostať oscilátor a zametať frekvencie do tuner na kontrolu rezonančnej frekvencie vášho tuner.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back