Chybovosť v AWGN: Prečo priemer = 0, rozptyl = No / 2?

M

mazdaspring

Guest
Snažím sa pochopiť, ako to urobiť MATLAB chybovosť AWGN. Avšak mi nie je jasné, na niektorých častiach nižšie. 1 Prečo priemer je 0 a preto variance = Nie / 2, kde sú z? to je teória, alebo čo? A musím pridať šumu k signálu. Aká je hlučnosť rovnice v teórii a ako sa vám napísať rovnicu hluku v prostredí MATLAB. Ďakujem.

AWGN je aditívny biely gaussian hluk. Jeho priemer je nulová podľa gaussian distribúcie. Nie / 2 je hluku moc neviem o skutočnom význame Nie / 2, ale myslím, že moc skutočný signál sa šíri cez negatívne a pozitívne frekvencie. Nie je teda / 2 znamená obojstranne spektrálna hustota výkonu. V Matab, je funkcia randn používa na výrobu gaussian distribuované náhodné hodnoty s nulovou strednou a rozdielnosť jednotky

V Matab, je funkcia randn používa na výrobu gaussian distribuované náhodné hodnoty s nulovou strednou a rozdielnosť jednotky
Ďakujem moc. To je mi celkom jasné. Môžeš mi vysvetliť, ďalší prosím. Čo rozdiel medzi rand a randn? Takže keď som si MATLAB pre AWGN musím použiť randn miesto rand? Tiež ... Vidím kód niektorých ľudí .... ich hluk v prostredí MATLAB je 1 / (x squareroot2 [rand (1, N) + j randn (1, N)]), kde je to pochádza? a prečo v [] .... skutočnú hodnotu rand použitia a imaginárnej použitia randn? Ďakujem moc vopred.

Funkcia rand slúži na generovanie rovnomerne-distribuoval náhodné hodnoty, zatiaľ čo funkcia randn je gaussian-distribuoval náhodné hodnoty. Myslím, že tento termín [rand (1, N) + j randn (1, N)]) je komplexný gaussian náhodné hodnoty tak rozptyl (Môžete si myslieť, že je moc), jeho sa rovnať k 2 v MATLAB môžete ľahko skontrolovať rozptyl premennej XX = randn (1, N) zadaním var (X) Ak n je veľký, je aprrox var (X). 1 a potom sa môžete ďalej zistiť var (X + Y) = 2, kde X = randn (1, N) a Y = randn (1, N) pre normalizáciu energie [rand (1, N) + j randn (1 , N)]) na 1, jednoducho násobiť s 1/sqrt (2) Dúfam, že to pomôže

randn vyrába všetky kladné čísla. Takže to nemôže byť 0 znamená. pridať AWGN na signál, použite AWGN (signál, SNR), alebo pridajte to: r = a + (ba) .* rand (100,1);

Môžete mi vysvetliť, ďalší prosím. Čo rozdiel medzi rand a randn?
rozdiel sa týka rozdelenia náhodných premenných generovaných týmito funkciami. rand () generuje náhodné prvky s jednotkou distribúcie vzhľadom k tomu, randn () s normálne rozdelenie.

[Quote = ninju, 915726] randn vyrába všetky kladné čísla. Takže to nemôže byť 0 znamená. pridať AWGN na signál, použite AWGN (signál, SNR), alebo pridajte to: r = a + (ba) .* rand (100,1), [/QUOTE] Čo je A a B? Mimochodom, ďakujem vám za všetky z vás. Chápem, že už asi rand, randn

Ospravedlňujeme sa, ale je nižší limit A a B isthe hornej hranice počtu, ktoré očakávate.

priatelia Môžete mi povedať, čo je skutočné hodnote Gaussova rozdelenie hluk?. a ako môže byť generované

Ahoj Prank Povedzme, že chcete pridať gaussain na nasledujúcich 10 bitov BPSK modulovaných dát ModulatedData = randint (1,10 [1 0]), a povedať EbNo = 4 db to je to, ako si môžete vypočítať v reálnom a IMG časť hluku EbNo_lin = 10 ^ (EbNo/10). Vypočítajte lineárny% hodnoty EbNo No = 1/EbNo_lin;% Spočítajte šumu Za predpokladu, Eb = 1 Ni = sqrt (Nie / 2) * randn (1, dĺžka (ModulatedData)), NQ = sqrt (Nie / 2) * randn (1, dĺžka (ModulatedData)), N = NI + j * NQ,% generovanie komplexných AWGN

No je hluk hustotu výkonu na BW B, a pretože hlukového spektra je + a som-som frekvencia amplitúda je ne / 2 v obojstranné spektrum. Nulovú strednú vychádza zo skutočnosti, že všetky vzorky hluku sú nezávislé a celý hluk je signál nekorelovaným, takže hluk signál nie je ovplyvnený ani +, ani - amplitúdy.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back