Chcete začať s PIC

S

shoeb.eee

Guest
Trochu som entry level programovanie v assembleri do ATmega8 a simuláciu v AVR Studio. Teraz chcem začať s PIC. Ak máte čip mi, že môžem začať zvažovať nasledujúce - 1. Jednoduché prepnutie z AVR PIC 2. Po EEPROM, čítače, UART apod 3. Jednoduché programovanie

Osobne by som odporúčal pre 16F série skúste 16F628A alebo ak si chcete vyskúšať radu 18F, skúste 18F1320. Sú podobné zariadenia a funkcie, ktoré chcete. Obaja sú k dispozícii v DIP balíčky a sú lacné. Brian.

Ahoj, sú dobre zdokumentované 16F čipy na webe, ale ja by som ísť na triesky 18F, ktoré používajú takmer rovnaké inštrukčnú sadu, ale organizácia pamäte je kódovanie tak oveľa jednoduchšie. Ak chcete, veľa I / O pinov, potom 18F 4520 alebo 4620 ar dobré a lacné, ak je k dispozícii vo vašej oblasti. 3. Jednoduché programovanie - ak máte na mysli kód inštrukcie, potom ako je uvedené vyššie - ak máte na mysli horieť kód do čipu, potom PICkit2 alebo klon DIY sú najlepšie možnosti - ako vystupoval niekoľkokrát v tomto fóre

Ak máte nejaké bežne používané 16F sériu čipov (malé a stredné veľkosti), takže môžem kúpiť a skontrolovať

16F628A: Jednoduché používanie interného oscilátora 4 MHz a nevyžaduje pripojenie k MCLR. Funkcia CCP (väčšinou slúži na generovanie PWM), USART (väčšinou použité pre stanovenie RS232 komunikáciu s počítačom), modulov a analógovými komparátory. To má 18 pinový a 2048 slov v pamäti programu. 16F876A: To má takmer všetko potrebné. Ďalšie na 16F628A, má A / D prevodníky a MSSP modul, ktorý umožňuje realizovať I2C alebo SPI komunikačné protokoly, ktoré sa používajú na komunikáciu iné obvody, ako sú hodiny reálneho času, externý EEPROM atď Ale to nemá interný oscilátor a MCLR vyžaduje pripojenie. To má 28 PIN a 8192 slov v pamäti programu. Ak si nájdete 16F886, použite ju, pretože je vylepšená verzia 16F876A. 12F675: veľmi základné a jednoduché použitie. Má 4 MHz a internú oscilátor nepotrebuje MCLR spojenie. Je vybavený analógovými komparátory a A / D prevodníky, ale žiadne komunikačné moduly. To má 8 pinov a 1024 slov v pamäti programu. Je to asi najlacnejší jedným z týchto 3 modelov.

Pozrite sa [url = http://www.dwengo.org/] tu [/url]. Cieľom Dwengo je pomôcť ľuďom, aby mohli začať s mikrokontroléry.

[Quote = shoeb.eee] Trochu som entry level programovanie v assembleri do ATmega8 a simuláciu v AVR Studio. Teraz chcem začať s PIC. Ak máte čip mi, že môžem začať zvažovať nasledujúce - 1. Jednoduché prepnutie z AVR PIC 2. Po EEPROM, čítače, UART apod 3. Jednoduché programovanie [/quote] Môžete začať s PIC18F sireis sa ľahko používajú. Môžete vidieť nejaký príklad z hodnotiacej komisie napr www.easy-controller.com alebo MC-store.com a Zmluvy o ES ... Thnk

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back