Cadence má Balun Vs ADS TF3

W

wccheng

Guest
Vážení, som navrhovanie diferenciálnej LNA. V simulácii, chcem použiť Balun, aby jeden vstup a výstup pre diferenciálne diferenciálne vstup LNA. V Cadence je Balun model, mohlo by to Dovoľte mi, aby som nastaviť úroveň napätia a impedancia Balun rovnováhu a nevyváženosť port. Avšak, TF3 ADS je jednoducho mi dovoľte, aby som nastaviť úroveň napätia a nemôže rovnováhy a nerovnováhy portu impedancia. Ako môžem nastaviť, aby sa 50ohms neexportovania a 100ohms rovnováhu impedancia v TF3. Takže by to mohlo byť podobné skutočnému Balun. Vďaka wccheng

Môžete použiť ďalšie nápad, 01:02 Balun previesť rozdiel port na jeden port, potom si môžete simualte Balun ako dva porty element

Vážení dingjingfeng, Mohli by ste mi povedať meno tohto modelu? Dovoľte mi, aby som to nastaviť impedanciu symetrické a nesymetrické port? Vďaka wccheng

V ADS TF3 parametre 1/number otáčok na sekundárne, pričom 1 Zapnite hlavný. Stačí si spočítať, ako sú tieto parametre, spojené s jedného konca / diferenciálnej impedancia pomere. Dúfam, že to môže pomôcť. Mazza

Pokiaľ ide o Balun, mám ďalšiu otázku o tom. To je NF výpočet. Napríklad som si rozdielu RF PGA robiť simulácie. Som pripojil zdroj, čo je port, na PGA s Balun. Za týmto účelom sa zodpovedajúci, ja používam 50Ohm odpor na ľavej strane. Otázkou je, čo je skutočná hodnota NF? Vzhľadom k tomu, Balun bude generovať napätie zisk! - 3dB, ak budeme predpokladať, že energia je konštantná Balun dve bočné. K dispozícii je v rovnakej situácii pri použití transformátora. sekundárnej strane zmení číslo ZMENA NF! niekto môže dať vysvetlenie?

Budem sa snažiť odlíšiť dve otázky: 1. NF je podľa definície uvedenej impedanciu zdroje, obvykle 50 Ohm. Ak je napríklad vaša RF PGA sa 200 Ohm vstupná impedancia, uistite sa, že šumu, že ste bol požiadaný, je len 50 Ohm. Ak áno, použiť Balun 1:4 (alebo transformátor s riadnou prelome ratio) a simulovať. 2. NF je ovplyvnený útlm. Tipically v knihách LNAs sa vykonáva kompletnú analýzu. Stručne môžem povedať, že optimálna impedanciu zdroja (hluku) sa líši od 50 Ohm, pričom optimálna impedanciu zdroja (o moc) je zvyčajne 50 Ohm. Zmena impedancie pomere (alebo na prelome transformátora), ktorý sa bude meniť vašom obvode impedancia (po Balun, mám na mysli), ktoré majú rôzne šumové číslo (ale aj iné zisku a straty odrazom). Dúfam, že to môže pomôcť. Mazza

Vážený pane, mám na mysli ten v rfLib / Balun v Cadence. Tento Balun mi umožňuje nastaviť impedancia rovnováhy a nerovnováhy porty. Avšak, v TF3 ADS neposkytuje toto nastavenie sa mi. Proste mi umožňuje nastaviť počet otočenie v primárnom a sekundárnom vinutí. Snažil som sa pridať sériu 50ohms odpor v TF3 a simulovať s-Paramtery. To mi nedáva 50ohms zodpovedajúce. Avšak, to je správny rfLib / Balun v Cadence, ako som správna impedancia v rfLib / Balun nastavenia. Keby som chcel TF3 s rovnakou impedanciou, ako by som mohol urobiť? Vďaka wccheng

wccheng starať sa o definíciu paramters v TF3. Počet závitov primárnej je vždy jedna a dva parametre sú len sekundárne (pozri ADS pomocníkovi pre viac informácií). Dúfam, že to môže pomôcť. Mazza

Vážení Mazza, viem, že parametre TF3. Ako sa o impedancia nastavení na rovnováhu a nevyváženosť port? Vzhľadom k tomu, rfLib / Balun v kadenciu Dovoľte mi, aby som nastavenie rovnováhy a nerovnováhy portu impedancia prostredia. Vďaka wccheng

k ideálu 01:01 Balun impedancia je 1:2, ak vyžadujete maximálny prenos energie môžete zmeniť pomer na vás design s podobným pomerom Myslím, že [size = 2] [color = # 999999] Pridané po 1 minút: [/ color ] [/size] impedancia sa nastavuje pomocou zmeny impedancie v prípade, že termín

wccheng Myslel som, že viem, rovnica pre ideálny transformátor: v1/v2 = N1/N2 =- I2/I1 (za predpokladu, že prúdy vstupujúce do transformátora) Z1 = v1/i1 = ((N1/N2) ^ 2) * (-v2/i1 ), ale ZL =- v2/i1 tak Z1/ZL = (N1/N2) ^ 2. Pamätajte si, že N1 = 1 TF3 a N2 = 1/T2 +1 / T3 Dúfam, že to môže pomôcť. Max

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back