Boost výstupné napätie meniča ak pracovný cyklus je 0,9

M

mengghee

Guest
Mám pripojené schéma svojho obvodu a tiež grafe vynesú Duty Cycle VOUTE Vs.V grafe, ukazuje, že keď mi zvyšuje dane cykle 0,9, výstupné napätie je nižšie ako výstupné napätie, keď daň je pomer 0,8.Ako je to možné?môže mi niekto povedať, prečo sa to stane?a ak k tomu dôjde, ako by mala aj zabrániť?ďakujem ti.vďaka,
mengghee
Ospravedlňujeme sa, ale musíte prihlásiť do zobrazenie túto prílohu

Tu je, ako to funguje zvýšiť prevodník:

Fáza 1:
Keď V1 je vysoké, M1 zapne, ťahanie napätia na uzle 2 nízka.
Tento reverznej zaujatosti dióda a izoluje dve polovice obvodu.
Počas tejto fázy, prúd prechádza induktor zvyšuje, a ďalšie
energia je uložená v induktoru v podobe magnetického toku.

Výstupné napätie / prúd je dodávaný do kondenzátorové počas tejto fázy.

Fáza 2:

V1 ide nízky.M2 vypne.uzol 2 zvýšenie napätia a dióda D2 sa stane foward neobjektívny.Energia z 5 volt DC a energie uloženej v induktoru je aplikovaný na pravej polovici okruhu, čo spôsobuje nárast napätia ako 5 V.Teraz sa odpoveď na vašu otázku, je-li pracovný cyklus je príliš blízko k 1.Potom tam bude len veľmi málo času na Inductor vniesť svoju energiu do pravej polovice obvodu.a VOUTE klesnú.

To je môj najlepší odhad.

Vážení Mengghee
Pri zvýšení prevodník porovnaní odstúpiť výstupné napätie meniča nie proporational na pracovný cyklus.
Tento config sa zvyčajne používa maximálne 50% pracovný cyklus.
prečo?
1 -, pretože výstupné napätie nie je závislé na pracovný cyklus.
, Že je lepšie povedať, že výkon je proporational na pracovný cyklus.

2 - vo fáze 2 (tranzistorové off) induktoru je dosť času na disharge svojej energie na výstup obvodu cez D2.
Tentoraz nie je opraviť, a závisí na výstupné napätie.väčšie napätie tentoraz bude znížená.

Napríklad, môžete skontrolovať s (povedzme) 200 ohmov, pre R8.uvidíte Vo / DC krivka výrazne zlepšili.

Pozdravy,
Davood Amerion.

pomocou rezonančnej konvertor, ako môžeme Buck a zvýšiť výstupné napätie pre podniky technológie?

pomocou rezonančnej konvertor, ako môžeme Buck a zvýšiť výstupné napätie pre podniky technológie?i dont skutočne pochopili otázku

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back