Bjarne Stroustrup o C - minulosť, súčasnosť a budúcnosť

R

rushhour

Guest
Toto je len časť Frontier Visonary Interview
V http://www.hwswworld.com/bs_interview.php, len sa s vami podeliť

Najlepšie,
Ed

Frontier Journal (FJ): V C , jeden zvyčajne začína prvej triedy špecifikáciu, ktorá je vo svojej podstate statické abstrakcie Snímka dynamické reálneho sveta z hľadiska OO (dynamický na statické), nasleduje kódovanie, ladenie a testovanie, pokus napodobniť rovnaký Snímok z reálneho sveta dynamicky (statické na dynamickú).Z pohľadu OO, ako sa C riešenie tohto modelovanie OO problém pomôcť programátorom vykonávať manuálna dynamického, na statické mapovanie a následne statické na dynamické mapovanie?

Bjarne Stroustrup (BS): Keby som mal možnosť pomenovať štýl programovania sa mi páči najviac, bolo by to "class-orientované programovanie", ale potom som nijako zvlášť dobre nájsť výstižný názov.Škola si myslel, že patrím k - zakorenený v Simula a súvisiace konštrukčnej filozofie - zdôrazňuje úlohu kompilácia-časové kontroly a flexibilné (statický) systémov typu.Úvaha o správaní programu, musí byť založená na (statické), štruktúra zdrojového kódu.Treba sa zamerať na záruky, nemenný, atď, ktoré sú úzko viazaná na statickú štruktúru.To je jediný spôsob, ako viem, že účinne riešiť správnosť.Testovanie je dôležitá, ale nemôže byť systematické a úplné bez dobrej vnútorná štruktúra programu - jednoduchý-strážil blackbox testovania všetkých významných systému je nepraktické vzhľadom na exponenciálny výbuchu štátov.

Takže doporučuji, aby si ľudia, pokiaľ ide o triedy Invariant, záruky, spracovanie výnimiek, vysoko štruktúrované riadenie zdrojov, atď Mal by som dodať, že som silne nepáči ladenie (ako ah hoc a kusé) a rozhodne prednosť úvaha o zdrojovom kóde a systematické testovanie.Tiež som zachovať to, čo považujem zdravý podozrenie zo všetkých typov run-time modifikácie kódu (self, ktorým sa mení kód, dynamické linkovanie, plug-iny, run-time patche), pretože príliš často obchádza dôkladnú analýzu a celý-testovanie systému.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back