Bezdrôtová komunikácia reči

S

steviemidnight

Guest
moje-433MHz vysielačku vysielačka projektu zhrnutie:
re RF projektu vlákno: http://www.elektroda.pl/eboard/viewtopic.php?topic=12087&forum=1&start=25&33

po prečítaní / skúmanie a vašu pomoc aj vedieť nasledovné.

Potrebujem Anti-alising filtra po mic, aby sa zabránilo spektrálna repetitons.Rozhodol som sa ísť na 5 alebo 7 poradí chebyshev s, 5dB Ribble.To má dobré strmé krivky, ktoré kusy frekvenciách pod 4kHz ktorý by mohol zastaviť všetky Anti-alising.

Nemôžem sa dostať fotky na palube ADCS a UARTs sa 16C74 má 8 bit A / D a UART.ok aj potrebu prejavu kodek pred Tx to môže byť postavený s využitím 16C74 a jeho A / D potom písanie pár riadkov kódu do zakódovať bit prúdu sa zastaví, synchronizácia a paritných bitov v závislosti na svoje vybrané kryptografické metódy.
I potom potreba dekódovať tento RX na konci.na Rx dáme do hodně nechcené interference / hluk, a tak sa reciver kód bude oveľa zložitejšie,
pretože som presvedčený.Potrebujem dekódovať odoslané pakety informácií s nejakú chybu kontrolu.A zahriať signálu od Tx Enkodér by pomohlo potrebné nastaviť Rx dekodér - ale jistý
Ok Manchester kód je 50% účinnej má zakódovanou a 1 s 1, potom opak a 0, ktorá zdvojnásobuje dĺžku bitovou prúdu.Mám k dispozícii údaje sadzby až 128kbits, ktoré by malo byť dosť.
RS-232 štandard je určený pre relatívne krátka (50 stôp a menej), relatívne nízke rýchlosti (19kbit / s) sériovej komunikácie po drôte.to by mohlo fungovať, ak je implimented v rádiové modemy, ale nie je určený na tento účel, a to by mohlo spôsobiť problémy.
GSM kodeku reči používať len 13kbit / s na kanál s kodekem pomocou ďalších 22kbit / s, ale to je veľmi zložitý proces, a tak by potreboval DSP čip s zložitý kód - ďaleko za mnou!

A filter na výstupe je potreba k plynulému schodisko vlna formu z DAC a jednoduchý zosilňovač (nie sú istí, čo trieda) bude pravdepodobne potrebné na napájanie reproduktora.toto umožní onway komunikačné zariadenia.
A prepínací metóda, ktorá u držať pri hovorení mohol zjednodušiť kódovanie môj problém.Ako budete držať tlačidlo súbor zahriať bit / s je poslal po ktorom nasleduje snync bit a stop bit sa odošle po uvoľnení prepínače (môže spôsobiť problémy s dlhými obdobiami reč. Tejto prepínacie metóda by bolo nutné pre inplace jeden odkaz 2way rádio a tak by bolo dobré, keby som mohol túto impliemnt do svojho návrhu.

tak to znie ako, že vím, co im dong a to aj do istej exstent.ale im prilepené na programovanie.Viem, že by mohla kúpiť čip thas robí všetko,
tj CVSD
atď Ale já bych si pořady jeden pic lepšie moje chápanie.tak im prilepené na pic programovania

Ja viem, že fotky možno programovať v jazyku C, montáže a Hex.A montáž v prospech lepšieho načasovania kontrolou, i think.ale já bych niektoré základné bezdrôtovej komunikačnej kód, ktorý nastaví všetky porty / čapy atď, aby som mohol sústrediť na modulácie.bude aj tento test po drôte odkaz prvý pred pridaním fm moduly

Som sa pokúsil rozprávať vám to niekoľkokrát, ale myslím, že ste pomýlení.Tento systém nebude fungovať.Start a stop bitov, je potrebné doplniť, aby každá vzorka.

Budete mať 8-bit vzorky
8000 krát za sekundu.Do svojho 8-bit vzorky budete pridávať prinajmenšom start a stop bitov, zabudnúť na zvyšok teraz.Takže teraz máte 10-bitov *
8000 vzoriek za sekundu =
80000 bitov za sekundu.Manchester kódovanie zdvojnásobuje to
160000 bitov za sekundu.Jejda!Tieto moduly môžu spracovávať
128000 bitov za sekundu,
nemáte dostatok pásma!

Dobre viem, že nie je možné použiť Manchester kódovanie, ale je možné to urobiť, prečo by som mal používať kompresné kódovanie technique napríklad GSM (tam je spousta).Tiež tam je veľa z týchto digitálnych vysielačku vysielačky na trh a tieto budú mať obmedzenú šírku pásma v dôsledku vládnych nariadení, aby čo im dotazem je to možné.Vaše právo byť len nie Manchester kódovanie.

čo robím, je možné im určite i len určité usmernenie.

keď povieš: Na štart a stop bitov, je potrebné doplniť, aby každá vzorka.

máš na mysli to, čo každý paket dát.tj ste speek sa ADC digitizes reči a potom zakódovat do tejto pakety o určitej dĺžke, s start-stop bitov., Ktorý tiež potrebuje synchronizačný bity, takže času nie je stratené., Ktorá sa zvýšila dĺžka bit stream Súhlasím ale s inžiniermi bolo riešenie tohto problému niekoľko rokov, pretože je allways obmedzená na šírku pásma a rýchlosť prenosu dát.Viem, že potrebujú nejaké zložité alogarithms.

ale je možné, aby jeden prog pic s niekoľkých riadkov kódu kódovanie ako môj asistent naznačuje.potom UART kód v pic dekódovania potom sendit von do DAC

Všetky tieto vysielačku-vysielačky (Predpokladám, že máte na mysli tie FRS/PMR446) sú analógové.

Budete musieť použiť nejaký biphase kódovanie.Väzby na predchádzajúce príspevky vysvetliť prečo.

Samozrejme to, čo robí vaša je to možné, stačí sa nezdajú byť so zreteľom na vodítko!

Inžinieri boli vyriešiť pomocou kompresie a / alebo efektívnejšie modulačné metódy, ktoré môžu prenášať viac bitov s rovnakou šírkou pásma.Nemôžete používať tieto metódy modulácie s vaším modulov, ste štukatura s FSK.

Neviem nič o CVSD, ale myslím, že to bol dôvod, prečo je, že môžete urobiť bez start a stop bity,
atď Stačí sa svojim surovým 64K/bit CVSD výstup, Manchester zakódovat a krmív je rovno do vášho modulu.Jedná sa o najlepší návrh, ak máte niečo proti používaniu CVSD čipy potom skúste robiť v kóde.Ak musíte použiť PIC potom použiť jednu urobiť Manchester kódovania / dekódovania.

bych začať tým, ako sa pár z CVSD čipy a získať pracovné celej ponky pomocou drôtov prenášať dáta a hodiny.Teraz kombinovať dátumu a času na jeden drôt a vyskúšať.Teraz je čas dostať sa na tx / rx moduly.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back