batériu nabíjačku pomoci

D

deepak007

Guest
ahoj

mohol niekto vysvetliť mi to obvodu.Tu 12V AC napätie je priamo venovať tranzistoru kolektor.môže tranzistor pracovať na AC dodávky?Prosím pomôžte.
Ospravedlňujeme sa, ale musíte prihlásiť a prezerať túto prílohu

SCR bude usmerňovač.
Horné dva tranzistory sú skutočne napájané na DC do batérie sama.
Ak je napätie batérie je pod hranicou stanovenou v hrnci (je vybitá), potom pravej hornej tranzistor bude vypnuté.
Ľavé tranzistorovými potom bude a je možné zapnúť SCR pomocou LED diód a.To však môže stať, keď AC vstupné polarity je taká, že nahoře je pozitívny.V tú chvíľu sa SCR požiare a moc sa dodáva s batériou pre jednu polovicu AC cyklu.Keď sa otočí polaritu SCR vypne.To bude na najbližšom AC cyklu.

Ak je batéria príliš vysoký prúd, napätie cez dva odpory 1R8 bude zase o BC547 tranzistor a dobíjať spodné viečko 47uF.V tranzistorovými nemožno vypnúť SCR, ale bráni tomu, aby streľby pri ďalšom AC má právo polarity.Uzáver môže udržať tranzistor vypnúť na niekoľko AC cyklov.

Keď je batéria nabitá do pravej hornej tranzistor bude na vedenie ľavom hornom tranzistorovými off.To znamená, že už nemôže SCR požiaru a batérie už nebude účtovať.Ale keď jeho napätie klesne, potom nabíjací cyklus začne znova.

Nie, že vzhľadom k tomu, že batéria právomoci hornej časti obvodu, to nebude fungovať s úplne mŕtva batérie.To je dôvod, prečo ste prepínače, ktoré budú dočasne odbočiť vľavo hore tranzistor s pomocou AC-li polaritu top pozitívne.

Nejsem 100% istí úlohu 47uF horné viečko, ale mám podozrenie, že
to znamená, aby sa predišlo pravej hornej tranzistor od zapnutia, keď SCR požiarov, pretože sa zvyšuje napätie, keď sa to stane.

Trik na pochopenie tohto okruhu, je myslím, že to funguje iba v prípade, že batéria má nejaké zvyškové napätia doľava.Potom je batéria dodáva napätie na začiatok BJT u zaujatosti účely.Návrhár využili skutočnosť, že batérie sú pamäťové zariadenia a používa batériu tam, kde by sme normálne miesto elektrolytických kondenzátorov.

Založené na napájacie napätie, SCR kondukce uhol je pestrá, ktorá určuje výšku poplatku za 1 / 2 cyklu je kladený na batérii.Návrhár uloľených ako filter kondenzátor od normálneho DC zásobovanie a usmerňovač.

Poznámka: keď som bola malá,
tak som si vedľa môjho dedka
z nabíjače pre autobaterie, aby videli, čo okruhu bol.Bol som sklamaný objaviť takmer nič v krabici.Bol to len transformátor, veľký dióda a ampérmeter.To bol celý okruh.Jedinou mágia je v otočí pomer transformátora.Bolo vylepšil tak, že vrchol striedavého napätia zo sekundárneho bol blízkosti konečnej napätie chceli na batérii.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back