Batériovým napájaním AT89S52 zariadenia ... je to možné?

S

seemanta

Guest
Dobrý deň, som prototypovania malý projekt dolu na AT89S52 aj v budúcnosti. Teraz, ako som sa blíži dokončenie Mám na mysli otázky spotreby energie by som si s hotovými veci, ktorý pobeží na batériu. Doteraz som bol prototypovania pomocou hodnotiacej komisie, ktorá beží na 5 VDC napájanie. Takže som nemal žiadne problémy spotrebu energie. Avšak, za pár dní, kedy by som vytvoriť batériovo napájaný verziu svojho projektu, ako bude WRT spotreba? Akejkoľvek predchádzajúcej skúsenosti z jednej z vás ľudí tu? Mám v pláne použiť 4x1.5 VDC článkov v sérii, aby sa o 6 voltov. Môj projekt beží RTC a LCD. V podstate sa jedná o digitálne hodiny na 89S52 Micro. Tiež som premýšľal o pridanie teploty na DS18S20 teplotné čidlo. Bude to zbytočná? Ak má niekto v EDABOARD má skúsenosti s používaním AT89S52 pre aplikácie s batériovým skôr, potom by som Vám vďačný, vedieť, ako sa to hrá WRT spotrebu energie. ide, Seemanta PS Hľadal som v ATMEL webové stránky a zistil, že tam je AT89LP série, ktoré ponúkajú jeden cyklus výkonu a nízkej spotreby, ale po vykonaní nejaké otázky som zistil, že bohužiaľ LP séria nie je k dispozícii v Indii (Hyderabad) dodnes. Duh! : (

Ahoj, Jeden istý spôsob úspory energie je použitie kľudového režimu, a ešte lepšie režimu spánku. Režim spánku, ale vyžaduje reset byť vytvorený, a musíte mať dve rutiny rozlišovať medzi studenom reštarte a teplý reset. Kľudovom režime je jednoduchšie, ale spotreba energie je väčšia ako v režime spánku, je reqires iba prerušiť, aby sa z režimu spánku. Pretože váš applicatin je hodín a teploty, môžete infact programu RTC pre 1 sec. prerušení a po dokončení všetkých postupy idú do režimu spánku. Dokonca aj vaše teplota vzoriek možno raz za sekundu. Tie by mali generovať prerušenie od času / nastavenie alarmu spínače pre rýchlejšiu reakciu na tieto činnosti prepínať. S pozdravom, [url = http://bharathyeju.blogspot.com] laktronics [/url]

Dobrý deň, uskutočniteľnosti závisí tiež na batériu chémiu. Môžu u Odpovedz mi na pár otázok na vaše projekty. 1) Aká je priemerná spotreba prúdu v obvode ur? 2) Existujú nejaké obmedzenia na veľkosť výrobku, ktorý vyžaduje batérie je veľmi kompaktný? 3) Aký je typ batérie u súčasnej dobe používate?

Ako dlho ju budete potrebovať trvať na jednu sadu batérií? Ak máte ušetriť piny, môžete ovládať napájanie príslušenstva (LCD, senzor). RTC môže mať vlastnú batériu, ale mali by ste mať je zapnuté, keď môžete. UC pravdepodobne len kreslí niekoľko mA.

Ahoj, V nadväznosti na môj predchádzajúci príspevok, prosím, na vedomie, že 89S52 umožní zotavenie z režimu spánku pomocou externých prerušenia, čo je vaša práca jednoduchá, nemusíte sa starať o zaobchádzaní s dvoma druhmi obnoví ako u svojich predchodcov. S pozdravom, [url = http://bharathyeju.blogspot.com] laktronics [/url]

ldanielrosa, môžete prosím vysvetliť, čo máte na mysli tým, že používa pár voľných pinov riadiť spotrebu energie LCD a teplotné čidlo? A áno, som napájanie RTC, aj keď má vlastnú batériu vo vnútri. To by sa hlavne udržať v čase od prebíjaniu, pretože drift je oveľa výraznejší, keď je RTC napájaný interne. rajeshkumar123, Mám v pláne použiť 4 AA batérie veľkosti tvoriť celkom 6 voltov. Bude pomocou 3 AA batérie funguje? Vzhľadom k tomu, že by len generovať 4,5 voltov. Doteraz som sa snažil túto možnosť, ale Váš názor by bolo veľmi užitočné. A áno, nemám obmedzenie veľkosti moc. Aj ľahko Pack 4 AA batérie veľkosti pre tento projekt. Pokiaľ ide o priemerný prúd odoberaný môj projekt, som si istý. Len som musel sedieť a pracovať, akonáhle sa v priemere odoberaného prúdu. Vám vedieť, akonáhle som to urobil. laktronics, ďakujeme za váš návrh. Bol som s použitím režimu spánku, ale teraz už sa prepnúť do režimu PD. Tiež som čítal AT89S52 list a zdá sa, naozaj vonkajšie prerušenie môže vziať z režimu PD. A to všetko, ďakujeme vám všetkým za odpovede na moje otázky, tak trpezlivo! : D ide, Seemanta

HI, dont musieť zistiť priemernú spotrebu energie. Stačí dať multimeter do série s batériou a váš obvod pre meranie prúdu vo dvoch nižšie podmienok 1) So všetkými pheripherals aktívne 2) v režime spánku. vypočítať priemerný prúd tým, že v priemere dva Ak pracovný cyklus (doba na aktívne modedivided súčtom času stráveného v aktívnom a sleepmode) je 50%. Else vypočítať priemerný prúd v závislosti na ur pracovnom cykle. Ak sa batérie AA kapacita by ma asi 2500mAh, a ak váš priemerný prúd (pracovný cyklus do úvahy) je asi 50 ma potom sa povedať, ur obvod bude mať pohotovostná doba 50 hodín (teoreticky).

Skúste použiť DC-DC konvertora. Existuje veľa na trhu. Môžete získať bezplatné vzorky od Maxim-IC. Ale budete potrebovať SMD spájkovanie vedieť používať väčšinu z týchto čipov. Môžu zvýšiť napätie tak nízke, ako 0,7 V. (1 NiMH) až 5Volts pevné napätie na 100 ma + pri> 80% účinnosť. Mali by ste byť schopní získať 20 hodín na jednu vysokú kapacitu buniek NiMH AA.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back