Bascom a časy pokynu

L

laser

Guest
Zdravím všetkých. Premýšľam o začnete používať Bascom AVR, ale najprv by som chcel vedieť, či by som mohol kontrolovať vykonávanie dobe s týmto softvérom. To sa dá ľahko dosiahnuť pri programovaní v assembleri, ale keď sa používajú prekladače, programátor normálne does'nt mať kontrolu, koľko hodín cicles každá inštrukcie trvá na prevedenie. A pretože som potrebné vyvinúť určité časovanie citlivých aplikácií, chcel by som vedieť, či Bascom je iný, v tomto ohľade. Ďakujem vám všetkým.

laser, väčšina prekladačov všeobecne C kompilátory, dať možnosť generovať zostavy výpis, prekladané alebo nie je s vysokou úrovňou kód, takže môžete ľahko (..... relatívne jednoduchšie) Skontrolujte, či prevedenie a rozhodnúť sa, ako optimalizovať svoj kód. Avšak Bascom AVR, nie je pre toto zariadenie poskytuje, že je vytvárajú. Hex súbor s výnimkou pre montáž výpis. To platí až do verzie 1.11.6.2 najmenej. Nemôže zaručiť, ak novšie verzie, ak existujú, toto zariadenie. Pre bežné criticals (napr. I / O), môžete použiť inline asm smernice, napríklad takto: $ ASM ldi R24, 1 'zaťaženie register R24 s konštantným 1 St X, R24, obchod 1 do var c $ END ASM Alebo, ak ste mať voľný piny je možné nastaviť PIN rutinné štart a reset, keď bežné uplynulo. Musíte mať osciloskop. Alebo, lepšie použiť prekladač C. Aj keď Bascom je zostavený základný, vyhlásil pre optimálne, je to stále základné. Takže nemôžete mať plne pod kontrolou, ako ste napísal rutina bude optimálne. Ak sa chcete stať na BASIC, môžete skúsiť FASTAVR BASIC. Vyskúšajte www.fastavr.com . Mali by ste si mohli stiahnuť demo kópiu. Je to pre generovanie zoznamu asm.

Porovnanie medzi Bascom a FastAVR, ktorý z nich mám vybrať a prečo?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back