AVR externý kryštál definovať problém?

O

omid_juve

Guest
Ako možno definovať fusebit na ATmega16 pre prácu s externými 16M kryštál? zakaždým, keď som sa definujú fusebits pre prácu s vonkajším kryštálom môj programátor doesn `t rozpoznať ATmega 16 viac. mám umiestniť prvý kryštál a potom program fusebits alebo prvý program fusebits a položte kryštál. Tiež musím povedať, že pre použitie ATmega16 s vonkajším kryštálom aj programu cksel0-3 = 1111, prosím veď ma do tohto problému.

Áno, máte miesto kryštálu a potom program, poistka bitov. nezabudnite pridať dva kondenzátory. S pozdravom Nandhu

Musím povedať, že by som to, ale niekedy to bude program, a ďalší to nemôžete byť naprogramovaný a bude neznáme pre všetky časy. môžete mi povedať presné hodnoty kondenzátora, že by som mal použiť?

Ahoj U musí dbať na to, 1 znamená unprogramed bit, v pony prog-li, keď sa sekvencie 1111 na definovanie externej kryštál 16MHz, budem mať všetky bity políčok umarkded, čo znamená, unprogramed, ako označené pole CHEK v pony prog prostriedkov naprogramovaný tj bit 0.u môže vyzerať o tomto pre konkrétne programmar. Shakeel

Aký program používate na programovanie ATmega? Vždy sa môžete obnoviť v prípade, že poistka ATmega CLSEL je poškodené Zapojenie oscilátora (nie kryštál) na XTAL1 pin. Potom preprogramovanie poistiek. Frekvencia nezáleží.

Budete jazdné ďalšie hodiny zdroj XTAL2? skúste programovanie CKSEL = 0 = 1 CKOPT môžem použiť túto možnosť atmega8515 pre externé hodiny, ktorá je veľmi podobná zariadenia ATmega16. Pozrite sa na strane 23 tohto listu.

Ak sa aj programu ckopt = 0, potom to skutočne potrebujú vonkajší kryt pre programovanie

Tento vynikajúci článok z avrfreaks.net vysvetľuje rôzne hodiny zdrojov, môžete použiť s AVR, ako ich nastaviť a čo poistka bity pre nastavenie.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back