ATtiny2313 sériové rozhranie s prenosovou rýchlosť 115200

A

acus

Guest
pleasee mi niekto pomoct .. Chcem stavať projekt wih ATtiny2313 sériovej komunikácie s Tu je prenosová rýchlosť 115200 nejaký príklad: $ regfile = "attiny2313.dat" $ kryštál = 20000000 $ baud = 115200 Byte Dim ČR ako Kr = & H0D Config COM1 = 115200, Synchrone = 0 , parity = none, stopbits = 1, databits = 8, Clockpol = 0 Waitms 5 Print "acus kasep Pisan" Chr (ČR), koniec som si test s AVR simulátore a funguje dobre, ale keď som conect s PC (HyperTerminal), že to nefunguje. výsledok nie je "acus kasep Pisan" žiadne riešenie ...? Snažím sa s krištáľovo externé 4MHz, 20MHz stále nefunguje ...

Myslím, že je problém s poistkou bitov. Východiskové frekvencia väčšiny ATmega UC je 1MHz, takže ak používate 115.2kbps, pozri chyba. Ak je to 0,2%, potom je to OK. Prečítajte si poistku kúsky a kúsky programu poistka pre externý kryštál. Pretože to nie je práca pre 4MHz a 20 MHz, je takmer isté, že poistka bitov je problém. Pozri odkaz na informácie o nastavení poistky bitov http://booksbybibin.14.forumer.com/viewtopic.php?t=106 Bibinje John www.bibinjohn.tk

Vďaka za odpoveď @ Yogi .. Som snewbie v AVR ... ako nastaviť poistky bit pre externé krištáľu v Bascom ..?

záleží na programátorovi, nie čo do činenia s Bascom. Pozrite sa, ako som to urobil, a urobiť to isté s odkazom na váš list, stačí nastaviť lfuse a hfuse Bibinje John www.bibinjohn.tk

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back