ARM SoC Design, Potrebujete pomoc začíname

T

tariq786

Guest
Ahoj chalani, ja som ASIC / FPGA designer, ktorý môže písať Verilog kód, syntetizovať a Place & Route ju. Som nový ARM sveta. Som zvedavý, ako môžem vziať kód Verilog a previesť ho do ARM zostavy. Čo je to nástroj required reťazca a kde sa dostať, že? Som tiež zmätený, čo použiť, keď som počul toľko termínov, ako je ARM Artisan telesnej IP, Logic IP, štandardné bunka, vstavanej pamäte kompilátorov, rozhranie IP. Môže niekto zdôrazniť, čo sú, keď a kde sa použitie každého z nich. Akékoľvek ukazovatele alebo konzultácie bude vysoko ocenil. Vďaka S pozdravom,

Ahoj tariq786, ARM je procesor, ktorý potrebujeme assembleri spustiť program, nie je tam žiadny vzťah s Verilog! The Verilog sa používa na kódovanie správanie procesora ARM. Logic IP = štandardná bunka pamäte kompilátor je názov povedal nástroj pre generovanie pamäte inštanciu musíte byť použité v návrhu. Rozhranie IP je napríklad ip USB, v tomto príklade zvyčajne dve časti jedna fyzická dôsledku osobitnej podložky potrebné pre USB a druhá časť na úrovni RTL alebo makro už uvedená, ktoré obsahujú všetko potrebné pre USB protokolu. ale to mohlo byť I2C, SPI, UART ...

Hi RCA Dude vďaka za odpoveď. Vlastne, mám kód Verilog pre kôra procesor M0. Som zvedavý, ako by som mal využiť to? Vďaka za vymazanie obrázok o trochu.

ARM procesor použitý autobus Amba pre prístup k pamäti (RAM / ROM / EEPROM) a rozhranie (cez registre mapovanie). Očakávam, že CM0 má tiež bit-bandáž adresu? Očakávam, že sa CM0 diela ako cm3, potom na adresu 0x000 máte ukazovateľ zásobníka adresu, 0x0001 obnoviť preruší vektor ...

rca vaša posledná reakcia nie je mi jasné. Povedz mi, ako sa čo najlepšie využiť mozgovej kôry M0 Verilog jadro, ktoré mám. Vďaka

eh, že projektant práce! Musíte si prečítať ARM dokumentáciu, ktorá vysvetľuje, ako jadro funguje. Prvé vaše jadro potrebovať reset a hodiny. Keď je obnoviť deasserted a čas beží, bude jadro prečítať adresu 0x00000000, ktoré obsahujú resetovacie vektor prerušenia, čo znamená, jadro prejsť na túto čítať hodnotu, aby aj naďalej spustiť program, v kóde ARM zostavy. Ak je moja pamätať, je opraviť ďalšie adresa je inicializácia zásobníka address ukazovateľ. Potom sa na toto všetko, bude jadro vykonať čítanie pomocou kódu autobusovej AMBA, radšej autobusom do pristupovať ku kódu. Musíte definovať, aký typ pamätí bude obsahovať resetovacie vektor prerušenia a kód assembleri ..., RAM alebo ROM or EEPROM, alebo prepadák, neviem. ak ste už inštanciu jadro, bude robiť tento bude ako obvykle, prejsť rozhranie vedieť, čo jadro potreba.

pane, chcem sa učiť na ARM Cortex M0 Verilog kód, ale ja to nechápem code.please odoslať kód na me.any pomoci bude vysoko ocenil.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back