Anténa napájacom bode

C

carbon9

Guest
Ahoj všetkým, v súčasnej dobe pracujeme na opravu antén a snažil sa simulovať anténa s XFDTD softvér. Anténa je uvedený v dokumente (analytické EQS. Alebo kompaktný mikropáskové šípky v tvare antény S. Kundukulam, M. Paulson, Aanandan a Mohanan v odbornom periodiku Wiley v roku 2002.) Tvar je uvedený v priloženom súbore. Ale problém je, napájacím bode (na obrázku s (x0, y0) v súbore.). Presná poloha napájacom bode nie je uvedený v dokumente, a ako zmeníme napájacím bode, rezonančný kmitočet antény rýchlo mení. Mohol by niekto poskytnúť informácie o napájacím bode? Je štandardom na napájacom bode, takže pozícia nie je uvedený v dokumente? S pozdravom, vďaka

Patch kŕmenie bodky by nemala významne ovplyvniť rezonančnej frekvencie. Kŕmenie bod pozície dáva požadovaný vstupná impedancia.

Impedancia opravy napájacom bode je zhruba 300 ohmov na okraji a klesá na 0 ohmov v stredu. Nastavenie napájacom bode postoj mení impedancia. Vzťah je približne pozdĺž krivky kosínus. Jeden čas od času vidí náplasť skrutkou (uprostred), ktorý podporuje patch. Nejakú dobu som premýšľal, ako by to mohlo fungovať. V skutočnosti nie je tak zle. Som prekvapený, keď počujem, že vidíte veľkou frekvenciou smeny.

Vďaka ľudí za odpovede. Po prečítaní odpovede som podozrenie na niečo: Snažím sa nájsť rezonančný kmitočet antény vynesením S11 na frekvencii a beriem frekvenciu, pri ktorej S11 je globálne minimum ako rezonančné frekvencie. Je to zle? Najláskavejšou ide.

Keď nie sú žiadne zodpovedajúce anténu koncentrovaný komponentov (ako v anténa), ktoré môžete veriť S11 bude antény rezonančný kmitočet. Musí vedieť, že najlepšie kŕmenie prenosové linky pre opravu antén je použiť koaxiálny kábel, ale ak nie je možné mikropáskového alebo CPW bude v poriadku.

Vďaka za odpoveď. Ďalším problémom je, že rezonančná frekvencia TM10 a TM01 režimy. Ako je možné Vybral som si polarizácie simulácie XFDTD, myslím, že zdroj napätia nastaví smer polarizácie. Mám pravdu? Ide.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back