Aktívne filtre s dolnou prepustí

F

fala

Guest
Dobrý deň, mám otázku ohľadom aktívnych filtrov. s odkazom na obrázok, ktorý som pochopiť rolu R2 a C2 sú skutočne low-pass filtrom, ale to, čo nechápem celkom, je úloha R1 a C1, prečo je nutné? R1 a prečo by sa mala rovnať R2 a C1 vo výške C2? Chcem získať môjho filtra je jeden na všetkých frekvenciách (frekvencia nižšia ako-3dB odrezaný) možno odstrániť R3 a R4 a priamo pripojiť pin 6 OZ na pin 2? vďaka.

Dobrý deň, obrázok, ktorý ste zaslali neukáže. vďaka:)

Fala, filter je 2-pólové low-pass filtrom. Tento filter topológia je známy ako topológie Sallén Key. Ak máte odvodiť okruhu prenosu zistíte, že v menovateli je polynóm 2. rádu v tvare. K / (s2 + + 2ZetasW0 W0 ^ 2). Zeta-Ak je tlmiace faktor (=. 707 pre Butterworth filter), W0 je netlmené vlastné frekvencie. ~ Môžete indeead pripojiť pin 6 priamo k vývodu 2 dosiahnuť jednotu DC zisk. Jedným z dôvodov pre použitie zisku> 1 je to, že vám umožní vybrať C1 = C2. So ziskom 1, nastavenie C1 = C2 má za následok negatívne hodnoty pre R2. Radio Shack nie je skladom mnoho negatívnych odpory. Ak ste ochotní použiť nerovné hodnoty kondenzátorov, nastavenie zosilnenia = 1, nie je problém. Obvyklá prax je vybrať jeden z kondenzátorov sa štandardné hodnoty a vypočítať ďalšie kondenzátor, ktorý sa takmer vždy ukáže, že je neštandardné hodnoty. ~ Vidieť žiadne knihe o anmalog filtrov pre viac informácií, alebo Google na "aktívny filter". ~ S pozdravom, Kráľ

Dobrý deň jeffttan, image dávka nezobrazuje automaticky (neviem prečo), ale nemohol som si ho stiahnuť sám, takže by ste mali byť schopní. ale musíte sa prihlásiť, aby ste mohli vidieť obrázky alebo si ich stiahnuť, vďaka. Vďaka Kráľ, vaša odpoveď bola užitočná. Hľadám na webe pre články na túto tému. ale ako som pochopil z vašej odpovede som dve možnosti, najprv odstráňte R1 a C1 a používať aktívny filter ako jeden pól potom nemám potrebu zosilnenia pre DC. druhé preto, že budem kŕmiť výstupu z filtra 16bit ADC, mal by som nájsť spôsob, ako kalibrovať ADC u každej frekvencie. a pretože aj keď použijem jeden pól filter potom budem mať menej ako jedna získavajú kdekoľvek medzi DC-3dB a cutoff a táto dávka sa zdá získať lineárny alebo jednoducho vypočítateľnú potom som ešte musel kalibrovať ADC na každej frekvencii (aj keď som použiť jeden pól). Prečo teda nevyužiť druhý pól, ktorá má ostrejší útlm, pretože som pre kalibráciu môjho ADC pre každú frekvenciu rovnako. Môžete mi prosím potvrdiť, že moja chápanie zatiaľ má pravdu? Ďakujem mnohokrát.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back