Ako znížiť offset v op-Amp?

S

steadymind

Guest
Ahoj, ja som vyskúšať jednoduchý operačný zosilňovač (PMOS vstupné rozdiel pár nasledoval nasledovník zdroj PMOS), zistil som, že posun je veľmi vysoká. všetky cesty vedúce k zníženiu offset? Ja viem, prečo to posun nastane, ale neviem, ako to prekonať.

Je to systematické alebo náhodné offset? Ako veľké je offset, a čo je vašej špecifikácie? Keith

systematický offset v najhoršom prípade je 2 mV). Môj celkový spec pre ofset je 10mV (systematické + náhodná), ktorý som presiahne že môj systematicky, je to vysoká. Nechcem robiť nakrájanú jeden. CM pre vstup a výstup je 0,8 - 1,3, získajú> 40dB. zamýšľané použitie tohto operačného zosilňovača je pre kapelu medzera vyrovnávacej pamäte a generovať skreslenie napätia.

Mali by ste byť schopní odstrániť systematické kompenzovaný veľkosti správne. Náhodný offset možno zlepšiť zvýšením tranzistor veľkosti. To by mohlo byť užitočné po vašom obvode (o veľkosti) Keith

v schéme pripojený musím riadiť 1-10M odpor, a tiež v úmysle využiť firststage diff-pair v jednote získať op-amp riadiť kapacitné záťaže .. Zistil som offset je príliš vysoká pre obe konfigurácie. vdsat vstupnej dvojice je asi 120mV, zisk = 45 dB, ale offset je 2 mV: (

Tie navrhol posun do neho. Prúd v M12 musí byť rovnaká ako u M13, keď je vstup vyvážená inak máte offset.

Nemyslím si, že by malo zaujímať, dont mám rýchlosť prebehu spec, tak som používať menovitý prúd v zásobníku vyrovnávacej pamäti .. čo je ur Dôvodom tohto ... Budem mať simulovať M12 a M13 majú byť rovnaké a dajte vedieť u výsledkov.

Ako ste sa meria systematický offset? Táto fáza rozdiel je veľmi asymetrický a má nízky otvorené slučky zisk. Ak je hodnota Vout nie je presne VfB bez spätnej väzby, ktoré potrebujete malý rozdiel napätia na vstupe do jednotky Vout na hodnotu VfB. Čím vyšší je zisk svojho OTA je tým menšia je potreba rozdiel napätia na vstupe.

Ako už bolo povedané, že obvod je asymetrický aj keď si nemyslím, že M12/M13 veľkosti je problém. Zero voltov vytvorí napätie na M47 odtoku vo výške M1 mozgov (a od tejto doby M1/M47 brána). Vaše výstupné napätie potom bude VGS z M13 nad tým. Áno, nula voltov v produkovať napätie približne 2 * VGS nad zemou. Nemyslím si, že veľkosti sa zbaviť toho. Môžete mať väčšiu šancu pomocou NMOS spoločný zdroj pre M13, ktorá má preto väčší zisk rovnako. Budete mať možnosť vylepšiť systematické offset potom dimenzovanie výstupné tranzistory. Pre náhodné offset, je potrebné zvážiť veľkosť. V rámci procesu špecifikácie by mala byť zodpovedajúce údaje pre MOSFETy. Na základe týchto informácií si môžete zvoliť maximálnu kompenzáciu za predpokladu, že nebude spomaľovať zosilňovač sa príliš veľa. Keith.

Dimenzovanie MOSFETy je len v poriadku, ak viete, čo robíte, a ak sa dostanete spätnú väzbu od simulátore. Vaša jediná šanca, aby sa vaše spec je analyzovať pomocou Monte Carlo offset náhodné. Systematické offset je otázkou zosilnenie a veľkosti. Náhodný offset je technológia problém a je postavený na štatistiky, ktoré sa používajú v Monte Carlo analýze.

[Quote = Chippendale] Dimenzovanie MOSFETy je len v poriadku, ak viete, čo robíte, a ak sa dostanete spätnú väzbu od simulátore. Vaša jediná šanca, aby sa vaše spec je analyzovať pomocou Monte Carlo offset náhodné. Systematické offset je otázkou zosilnenie a veľkosti. Náhodný offset je technológia problém a je postavený na štatistiky, ktoré sa používajú v Monte Carlo analýze. [/Quote] Nemyslím si, že systematické posun tohto návrhu môže byť stanovená veľkosti. Môžete odhadnúť potrebnej veľkosti pre daný náhodný posun Náhodné s primerané informácie o procese pred tým Monte Carlo analýzy. To je rýchlejší, než navrhnúť opakovane do Monte Carlo vedie k nájdeniu požadovanej veľkosti. Keith. [Size = 2] [color = # 999999] Pridané po 8 minútach: [/color] [/size] [quote = keith1200rs] Nemyslím si, že systematický offset tohto návrhu môžu byť stanovené veľkosti. [/Quote] V skutočnosti, to asi nie je úplne pravda, ak ste zámerne chybné veľkosti M54/M0 M1/M47 alebo môžete posunúť napätie na bráne M13 pre nulové vstupné napätie jednej VGS nižšej strednej lištu. Avšak, ako ste potom by to rovnako veľkých tranzistorov vstup alebo zrkadlá, bojím sa, že to, čo sa stane náhodné variácie! Ja by som nedoporučoval. Keith.

Efekt systematické offset je 1. Definované topológia 2 symetria. V závislosti na veľkosti operačnej zosilňovač symetrické tu majú diferenciál, symetrické topológie časť, vstup. Ale asymetrický výstup. Takže z hľadiska topológie niekde v zosilnenie cesty by mal byť topológie transistion od symetrický k asymetrické. Ak chcete získať cesta je symetrická existujú Nie systematický offset. V závislosti na tom, aký veľký zisk ste na transitition od symetrického na asymetrické systematický offset mení. Vo vašom schéma prechod je priamo po pár diferenciálnej vstup. Takže vypúšťací napätie M0 priamo nadväzuje Vout. Typické dvojstupňové opamps nastavenie bodu prechodu jednej etapy neskôr. To by bolo možné dosiahnuť zmenou M13 na NMOS. Ako prišiel na to, nad Vdsat na M13 by sa mala rovnať Vdsat M1.

Oops ani nevšimol PMOS. Ak chcete znížiť vyrovnať pomocou tohto nastavenia nie je jednoduché. Buď vykonať v štandardnom dvojfázové operačný zosilňovač, alebo aby sa vaše poňatie v opačnom poradí.

Vďaka hoši, ako rfsystem hovorí, že keď som skončil jeden výstup, bude si vytvoriť asymetria v systéme a majú offset ...... Myslím, že som sa s tým žiť ..

[Quote = steadymind] Vďaka hoši, ako rfsystem hovorí, že keď som skončil jeden výstup, bude si vytvoriť asymetria v systéme a majú offset ...... Myslím, že som sa s tým žiť .. [/quote] Nie tak celkom pravdu. Určitá asymetria je nevyhnutné, keď ide z rozdielu do jedného skončila, ale frankliner navrhol jeden spôsob, ako opraviť to a ja som navrhol iný (to isté ako frankliner, ale hore nohami), obaja ktorý vám umožní znížiť systematické offset na nulu. Keith.

Keď vidím okruhu frankliner Pýtam sa ma, ako to bude fungovať. Aktuálne drez s PMOS pár rozdiel?

Máte pravdu. Myslím, že rozdiel pár tranzistory majú NMOS - šípky zle koleso (a teda aj hromadné zapojenie zle). Keith.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back