ako znížiť hluk LM358 predzosilňovač

A

ash1412

Guest
Ahoj, ja používam LM358 založené predzosilňovač. Chcel by som vedieť, či existuje spôsob, ako znížiť hluk po predzosilňovača? Dávam vstup cez mikrofón elektretový kondenzátorový potom som predzosilňovača signál. Mám hluk a tiež signálu hlas. Môže mi niekto pomoct ako odstrániť / obmedziť tento hluk. tu je moja CKT a elektretový mikrofón list. Každý návrh by bol vysoko cenený. Ide Ashwani

R1 je príliš vysoká hodnota (spec list je určený pre 1 alebo 2,2 K). Spojenie týchto dvoch 10ks, že zaujatosť (R2, R5) + vstupy na by mala byť oddelená na zem s> 1MF ​​uzáverom. Váš mikrofón je s nízkou impedanciou typ, takže C1 je príliš nízka hodnota, skúste 1MF. Nie som si istý, ze funkcia vyrovnávacej pamäte zosilňovače s nízkou impedanciou zdroje / 40 impedancia je k dispozícii na prvom op-AMP, čo druhý IC robiť? Úprimný

Druhý obvod je invertujúci operačný zosilňovač so ziskom asi 100.000, pretože chýba vstupný odpor. Tak samozrejme, že je hlučná. To je tiež skrat na výstupe prvého operačného zosilňovača. Prečo by niekto použiť mizernú starú LM358 pre mic predzosilňovačom, miesto s nízku hlučnosť audio duálny operačný zosilňovač ako TL072?

Áno. Som upravil CKT, ale hluk je tam stále. kvalita zvuku nie je dobrá. Čakám s nízkou hladinou hluku kusov operačný zosilňovač vzoriek .....

Prečo ste písať svoje opravené schéma? Okrem hluku (šum), LM358 má hroznú krížený skreslenie, pretože je nízka a jej výstupné tranzistory nemajú dostatok pokoja prúdu. Viete, ako sínusový vyzerá dokonale hladké? Tu je sínusový na výstupe s LM324 (pozrite sa na crossover skreslenie). LM324 je quad verzia dvojaký LM358.

Prečo ste písať svoje opravené schéma? Dnes som upravil schému a otestovanie výsledkov. Urobil som nasledujúce zmeny v sch: i> nastaviť pre obe spätnej väzby odpory do 100 K II> vstupné odpory do 1K v druhej op-amp. Viete, ako sínusový vyzerá dokonale hladké? Tu je sínusový na výstupe s LM324 (pozrite sa na crossover skreslenie). LM324 je quad verzia dvojaký LM358. Vďaka za cenné informácie. Hľadám pre najlepšiu kvalitu zvuku op-amp.

Dnes som upravil schému a otestovanie výsledkov. Urobil som nasledujúce zmeny v sch: i> nastaviť pre obe spätnej väzby odpory do 100 K II> vstupné odpory do 1K v druhom operačného zosilňovača
Potom celkový zisk je 10000.? To je príliš veľa. Opäť platí, že ste si písať svoje upravené schéma. Aké sú výsledky?
Ja som hľadal najlepšej kvality zvuku operačného zosilňovača.
OPA134 operačný zosilňovač a OPA2134 duálny majú veľmi nízky šum, skreslenie len 0,00008%, plný výkon do pásma 230KHz ods LM358 sotva ide iba 2kHz ) a pracuje so zásobou tak nízke, ako 4V.

tu je moja úprava sch. Hladina hluku trochu zníži [COLOR = "Silver"] [SIZE = 1] ---------- Post added at 18:08 ---------- Predchádzajúci príspevok bol od 16 rokov.: 32 ---------- [/SIZE] [/COLOR] Existuje nejaký vzor alebo IC pre akustické ozveny?

Vaša OpAmps 741 bola navrhnutá 43 rokmi a musí mať rovnaké množstvo hluku ako LM358. Oni sa nikdy nesmie použiť ako predzosilňovač. By ste mali používať tichý zvukový operačný zosilňovač miesto. Vo vašom novom okruhu každý operačný zosilňovač má zisk 100, takže ich celkový zisk je 10.000, čo je príliš veľa. Tie posilnili vlastný šum príliš veľa. Výstup chýba spojky kondenzátor. Tieto 10k odpory až k zemi, na výstupe každého operačného zosilňovača nerobiť nič a mala by byť odstránená. V 9 by mal mať 100uF kondenzátor na zem a miestom, kde sa (+) vstupy na OpAmps pripojiť by mal mať 10uF kondenzátor na zem. Cirrus Logic je veľmi zložitý plne duplexný hlasitý odposluch IC s echo zrušenie. Je CS6422 a jeho list je príliš veľký (PDF sa 48 stránok) nahrať tu. Myslím, že to mám z [url = http://www.datasheetarchive.com] list a Aplikačná poznámka databázy, PDF, obvody, listy | Archív list [/url].

Vďaka za detailné informácie. Som drop tento dizajn. Vaša zaslali návrh na http://www.edaboard.com/thread208437.html ~ ~ HEAD = pobj je lepší a jednoduché. Overil som s TL071 kvalitou zvuku IC je dobrý, ale stále hluk. Ak sa pozriete LifeSize mikrofón, že používajú LM833 zosilňovač a LM2903 komparátorom a kvalita zvuku je vynikajúca. Myslím, že LM2903 použitím echa. Po obdržaní LM833 a NE5534 vzorky od TI, budem poraďte sa so svojím designom a predzosilňovača getback na vás všetky výsledky.

Overil som s TL071 kvalitou zvuku IC je dobrý, ale ako sa hluk
Prosím, nehovorte slovo "šum", bez toho, aby popisuje hluk .. Psy štekajú? Vrtuľníky? Manželka kričí? Hum? Syčí? TL071 je lacná, takže jej hladina hluku nie je tak nízka ako omnoho drahšie OPA134 operačný zosilňovač.
Keď sa pozriete LifeSize mikrofón, sú pomocou LM833 zosilňovač a LM2903 komparátorom a kvalita zvuku je vynikajúca. Myslím, že LM2903 použitím echa.
No LM2903 je jednoduchá a starý analógový duálny komparátor. Echo Canceller je oveľa zložitejšie a je digitálny, pretože digitalizuje zvuk, používa digitálnu pamäť pre uloženie kópie miestnosti ozvien a má mnoho softvérových filtrov audio. Potom sa prevedie spracovaný digitálny späť na analógový zvuk. Canceller echo má program spustiť. Video kodek má pravdepodobne zvukové echo Canceller.

jeho elektronický šum niečo ako zvuky z rádia (je to preč, alebo kanál / FM signál nie je k dispozícii). Čo by mohlo byť použitie LM2903 v MIC z vášho pohľadu?

ahoj získať = 10000 jeho moc. Vysoký zisk dáva overgain. To znamená, že zosilnené signály sú znížené o veľkosti napájacieho napätia. Ex: Vin * G = Vout 5mV * 10000 = 50V ale vaše napájania je len 9V. Preto na výstupe zosilňovača signál bude impulz. Takže budete musieť znížiť zisk až 50 rokov. Ak chcete tichý zosilňovač, mali by ste použiť filtre na každej fáze jeho výstupov. Pridajte bloku DC kondenzátor na výstupe zosilňovača.

Ak chcete tichý zosilňovač, mali by ste použiť filtre na každom stupni výstupov
Nie, nechcem odfiltrovať veľmi dôležité spoluhlásky zvuky reči, ktoré idú až. 14kHz. Harmonické v hudbe ísť nad 20 kHz. Ak odfiltrovať vysoké zvukové frekvencie, a potom všetko bude znieť ako rádio AM alebo telefón. Reč je nielen samohlásky. Hudba nie je len bzučanie.

Zvuková kvalita je veľmi dobrá s LM833 zosilňovača. Testoval som s mojím PC.

môže u navrhnúť obvod pre mikrofón, keď je nemá LED blikajú LED a spojitá na MIC je v prevádzke. Mám vytvoriť obvod, pomocou operačného zosilňovača ako generátor impulzov o / p ide do LED a 2 prepínač pripojiť nasledovné: predzosilňovač pulzný generátor. keď mikrofón nie je v prevádzke 9V napájania pripojiť k generátor impulzov a kedy je využitie pripojenia k predzosilňovačom. Akýkoľvek iný návrh ocenil.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back