Ako zmeniť vyžarovací diagram antény?

E

Element7k

Guest
Zdravím všetkých, potrebujem pomoc zo všetkých vás tam. Som navrhovaní veľmi blízko pri sebe antény. Tieto antény musí vyzerať ako pracujúci ako rôznorodosť antén. Požiadavka je vytvoriť nuly v rôznych uhlov azimutu v lietadle pre každú anténu bez externé zariadenia, ale iba zmenou krmiva pozíciu, umiestnenie antény a polohy antény geomentry. Napríklad mám 2 jednoduché monopoles ako pôsobia na 444Mhz. Tie sú umiestnené v 5 cm od seba, ako to mám zmeniť vyžarovací diagram antény, takže sa môže zdať, aby pracoval ako rôznorodosť antén? Akákoľvek pomoc je veľmi cenený. Mnohokrát ďakujem vopred! Element7k

Myslím, že sa nachádza v blízkosti antény, takže k sebe nemôžu stať "rozmanitosti" antény. Rozmanitosť znamená, že dve antény sú umiestnené ďaleko od seba, ak sa objaví prekážka v ceste od vzdialeného vysielača na jednej z antén, môže druhý nesmie brániť v rovnakej dobe. Dvoch antén tesne vedľa seba tvoriť interferometer, mení vyžarovací diagram na dva alebo viac "hlavný", trámy, s hlbokými nulou. Tým, fázovanie antén alebo ich rôzne vzdialenosti a pozíciu, môžete potlačiť zdroje rušenia signálu pohybuje vzorom null v tomto smere. Tento režim sa často používa na potlačenie rušenia, ale nie je to rozmanitosť systému.

V ideálnom prípade by mala byť vzdialenosť väčšia ako λ / 2, ale štúdia ukazuje, že aj λ / 4 môžu byť použité niekedy. Každopádne v tomto prípade 5 cm je oveľa kratšia než λ / 4. Tam je ďalší prípad, kedy sa majú antény fyzické rozmery

Jo, mohli by ste mať rovinou vozovky segmentované a zapnutie / vypnutie PIN diódy pre pripojenie segmentov k anténe zemi. Bude trochu upraviť vyžarovací diagram.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back