Ako zladiť spektrálny analyzér dBm s Oscillosc mVpp?

J

JohnG300c

Guest
Snažím sa zistiť, či môj testovacie nástroje (kúpil na eBay), sú správne. Som kŕmenie signál z môjho Marconi 2022 generátorom signálu do spektra HP 8590B Analyzer a generované a prečítal amplitúdy nie sú rovnaké. Pri kontrole amplitúdy s mojím TDS-220 osciloskop špička-špička napätia na rozsahu je nikde blízko hodnoty zobrazené analyzátor spektra! Rôzne zdroje na Internete ukazuje, ako previesť dBm až V. (50 ohm), ale čítam oveľa vyššie hodnoty v rozsahu (pozri napr http://ifmaxp1.ifm.uni-hamburg.de/dbm. shtml ). Dúfam, že niekto môže vrhnúť trochu svetla na to, ako by som mal korelovať namerané na analyzátor spektra s tým, čo vidím na osciloskopu. Ja používam čistý sine vĺn. Vďaka, / John.

Žiadne sondy. Ja som len pomocou priameho 50 ohm BNC kábel medzi moje Marconi 2022 Signálne generátor a analyzátor spektra vstupné. Som tiež pomocou T-konektora na kohútik signálu k osciloskopu. Domnievam sa, že otázka je: "V prípade, že amplitúdy meranej na osciloskope byť rovnaká ako merané na analyzátor spektra"? Možno, že tomu tak nie je, pretože spektrálny analyzér možná zobrazuje energie v signálu "rozprestreté", ktoré by mohli vysvetliť výrazne nižšie čítania (spektrálny analyzátor ukazuje asi 2 mV pre peak-to-peak signálu asi 200 mV na rozsahu). / John.

Dobrý deň, mali by ste si prečítať-10dBm pre vstup 200mVpp @ 50 Ohm. a chyby, o 3 dB + / - je normálne .... Frekvencia čítania chyba by mala byť malá, skontrolujte to. a uistite sa, že správne nastavenie. Tiež nikdy Pripojte zariadenie priamo na RF IN, pretože jedna malá chyba a analyzátor je mŕtvy!. Vždy používajte 30 dB útlmový a v prípade potreby 10 dB ... kúpiť aj na e-bay :)... Analyzátory sú bez prúdu metrov pre ktoré ste si kúpiť wattmeter!. Rovnako ako rozsah pôsobnosti nie je voltmeter.

Skúste toto: Marconi pripojiť priamo k spektru (nič iné než kábel) a čítať. Marconi pripojiť priamo k pôsobnosti (nič iného než kábel), stanovenom rozsahu vstupná impedancia 50 Ohm (dúfam, že ten, ktorý si môžete urobiť), a čítať. Porovnajte dve hodnoty podľa vzorca dBm -> Volt. Dúfam, že to môže pomôcť. Mazza

Mám tendenciu súhlasiť s istý, posledný príspevok. Musíte sa uistiť, že osciloskop je nastavená na vstup 50 ohmov. Ak meracie osciloskop má vysoký Z vstup, potom je skutočné napätie zmerať na tvári rozsahu nebude zodpovedať hodnote zobrazené na zdroj signálu Marconi. To znamená, že to nie je nezvyčajné pre spektrálny analyzátor mať fúkané-out front-end. Niekedy fungujú, ale s 10 dB, takže nadmerné straty. Niekedy je veľa zvlnenie PSV, tak ako si pozametať frekvenčné spektrum anlyzer zobrazuje rôzne úrovne výkonu, aj keď viete, že zdroj signálu je plochá.

Vďaka všetci. Budem robiť nejaké ďalší výskum dnes. Len som vzal do ruky nový RF merače výkonu (mW m) na Ebay, takže by som mal byť schopný použiť ako spoľahlivý referencie. A samozrejme! My rozsah je high-Z, takže signál nie je riadne ukončené, ktorá pravdepodobne vedie vysoké napätie vidieť na rozsahu. Budem robiť niektoré experimenty s T-konektor, 50 ohm terminator, či to pomôže (prenosové linky veci, milý Watson).

Jo, vysoký rozsah Z vám veľa chýb. Predovšetkým Marconi by sa dal príliš veľkú moc, pretože to nie je vložený sa s 50 ohmov. Ale Marconi vnútorné wattmetra Možno si to neuvedomujete. Potom na konci koaxiálny kábel beh do vysoké zaťaženie z v rozsahu, teoreticky napätie sa zdvojnásobí (máte dopredu vlny a spätnej vlny alebo rovné amplitúdy a rovnaké fázy na trati, tak pri ukončení naprázdno, sa lineárne Pridať k double). Dajte T križovatky a 50 ohm zaťaženie nepoužívaný port a dostanete skutočnú čítanie.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back