Ako začať s plánovaním PLL?

D

diemilio

Guest
Zdravím všetkých. Je to už nejakú dobu, pretože som pracoval na PLL, takže som trochu hrdzavý na to, ako navrhnúť jednu. Som veľmi dobre oboznámení s teóriou, že za (pochopiť funkciu jednotlivých blokov, pojmy ako pull-v rozsahu, zámok rozsahu, atď, prečo PFD je lepšie, prečo je potrebné nábojové pumpy, ako loop filter, aby vplyv na stabilitu; bla bla bla), ale mám problémy Začíname s mojím dizajnom. Budem mať veľmi stabilný referenčný pri 100 kHz, musím zamknúť do tej frekvenciu (a fáza) a potom uložiť filter výstup, otvorte PLL slučkou a nechať VCO, ktorý beží na frekvencii. Potrebujem uzavrieť slučku opäť každý raz za čas na vyrovnanie prípadného frekvencie / fázy drift, ktoré môžu nastať. Budem veľmi radi, keď niekto by mi ruku na vedenie ma o tom, ako začať. Nepotrebujem designu najmä, len predstavy o, napríklad, ktorý bude najdôležitejším parametrom mám nastaviť atď Vďaka vopred, diemilio

OK ... Zdá sa mi rozvrhnutie široké problému, tak dám aktualizáciu, čo som urobil tak ďaleko a tam, kde ma uviazol práve teraz ... dúfajme, že niekto bude schopný pomôcť mi teraz, že som zúženie problému: - Vybral som si moje centrálnej frekvencie o 150 kHz, 50 kHz fmin, fmax 200 kHz - nepotrebujem deliče frekvencie - Nemusíte sa starať o potlačenie šumu pretože som si veľmi stabilný referenčný všetko čo chcem, je pre VCO signál, musí byť čo najviac podobné, aby to - budem používať PFD s nábojovej pumpy - filter môže byť buď prvý alebo druhého rádu (RC pasívne) Sk Moja otázka znie: Ako si vybrať hodnotu ωn?? Viem, že od tej doby nemám potrebu potlačenie šumu to nemusí byť tak malá, ale ako to mám nastaviť to potom? Budem rád, aby bolo čo najväčšie, ale tiež viem, že robí zvlnenie na výstupe filtra sa nebude rozlišovať VCO je kmitočet prináša aj stabilitu a chvenie problémy. Tak ako to mám cieľ pre túto hodnotu? Vďaka vopred, diemilio

Nerozumiem vašej otázke Vey dobre. Čo budeš mať? Chcete, aby presne rovnakej frekvencii a fáze ako stabilný zdroj? Prečo nevyužiť referenčnej frekvencii? To, čo potrebujete, je iba vyrovnávacia pamäť.

Príčina referencie dostane úmyselne poškodená ako fázy a frekvencie, tak to je, keď sa slučka PLL otvoril a VCO sa používa k tomu odkaz zamestnania. Referencie je potom nepoškodený (na krátku dobu) a slučka je uzavretá znovu kalibrovať VCO je frekvencia a fáza. diemilo

zdieľanie pamäti, ako ste si zvolili ωn? Keď vaša fref je tak malý a ωn je konvenčne 1 / 10 až 1 / 20 z fref, vaše loop filter komponenty sa neúnosne veľké.

Áno, ja viem, ale mám na použitie MEMS čiapky, ktoré môžu ísť až do desiatok ~ hunders NF, takže môj odpor vyšiel byť prijateľných hodnôt

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back