Ako začať navrhnúť regulátor napätia?

J

JackyH

Guest
Ahoj, chcem navrhnúť regulátor napätia, ktorý je používaný po usmerňovač odfiltrovať skoky v napätí generované usmerňovača. Úbytok napätia na výstupné napätie v porovnaní s vstupným napätím tohto regulátora napätia by mala byť čo najmenšia. Som zvedavý, ako môžem začať navrhovať taký regulátor napätia, alebo by niekto mi dať nejaké referencie papier? Vďaka!

Ak budete študovať listoch niekoľko regulátorov napätia LDO, nemálo z nich patrí schéma vnútorného fungovania IC. Žiadne hodnoty súčiastok, ale možno by ste mohli použiť jeden z týchto ako základ vášho návrhu?

Dobrý deň, odporúčam použiť LM78LXX regulátor série. Sú veľmi ľahko ovládateľné a potrebuje len 2 kondenzátora. Tu je použitie obvodu.
35_1195676223.jpg
Ale musí mať voltaje rozdiel 2V medzi vstupom a výstupom voltaje (PE Ak chcete získať 5V, musíte dať 7V na vstupe). Druhou nevýhodou je, že sú disipative regulačných orgánov, a že to nie je efektívne. Ak sa chcete niečo efektívnejšie, mali by ste použiť DC-DC meničov, ako MC34063A. Sú výkonnejšie a majú iné funkcie, ale potrebujú viac externých komponentov a vonkajšieho okruhu, že to nie je tak jednoduché. Ale môžete step-up, step-down alebo invertný voltaje. Tu sú listu. Dúfam, že vám pomôže. Ospravedlňte moju angličtinu.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back