Ako začať IC Design

G

grittinjames

Guest
hai priateľov im nového designu IC. Práve teraz im pracoval ako konštruktér v MNC. Rád sa naučiť IC Design a chcete prejsť na svoju kariéru tejto oblasti. niekto plz pomôžte mi: D

Musíte praxi navrhovanie schopnosti v reálnom projektu a čítanie niektorých books.also premýšľal ANC starostlivo pri čítaní alebo dizajn.

chenjia môže u plz pošlite mi nejaké poznámky pre začínajúcich alebo môcť u navrhnúť nejaké dobré knihy pre začiatočníkov

Dobrý deň! CMOS analógové IC Design Allen a Holberg je dobrý začiatok. Aj analýza a návrh analógových obvodov šedá a Meyer. Ü - Al

grittinjames, musí byť u Lepšie pochopenie základného obvodu a ako to funguje .. Napríklad základné obvodu, ako je prúdové zrkadlo, jednotlivých zosilňovače a pod kníh, ktoré naznačujú, o acbalbason je naozaj dobrá ... som tiež používal, že kniha ako referenčný.

na čítanie návrh správy a robiť simulácie nasledujúce môže zlepšiť dizajn ablity taky.

Vďaka priateľom niektoré plz pošlite mi nejaké knihy alebo e zápisníka vďaka [size = 2] [color = # 999999] Pridané po 49 sekundách: [/color] [/size] Vďaka priateľom niektoré plz pošlite mi nejaké knihy alebo e zápisníka vďaka [size = 2] [color = # 999999] Pridané po 9 sekundách: [/color] [/size] Vďaka priateľom niektoré plz pošlite mi nejaké knihy alebo e zápisníka Vďaka

Ja som za predpokladu, že ste diskrétne elektronických obvodov znalosti. Radil by som vám začať s digitálnym dizajnom a neskôr prejsť na analóg / zmiešané signály, ak máte záujem. Osobne by som odporúčal nasledovné knihy: Verilog HDL Primer Verilog HDL syntéza - Praktické Primer číslicových integrovaných obvodov - Jan M. Rabaey CMOS VLSI designu alebo CMOS obvodov, rozloženie a simulácia Ak potrebujete obnoviť na jednotlivých obvodov potom "mikroelektronických obvodov Sedra a Smith ", alebo, ak ste naozaj vášnivý potom" Umenie Electronics - Horowitz "Ak hľadáte návrhy v konkrétnych oblastiach, potom sa dajte nám vedieť. Takže ľudia v príslušných oblastiach vám pomôže. Tiež ak ste FPGA konštruktér potom transistion by bol oveľa jednoduchšie, ak nie som poradiť, aby ste si lacné FPGA doske a začať osekávať

Chcel by som vám odporučiť knihu: Umenie analógové layout, Alan Hastings. Je to dobrá kniha, a to kroky, ktoré musí nasledovať. Som vstupu do analógového i rozloženie, a ja som Hink táto kniha je užitočná pre štart. Musíte najprv porozumieť technológie používané vo výrobe polovodičov, a potom môžete začať s usporiadanie v štandardnej bipolárnej, CMOS a BiCMOS. Veľa šťastia.

Práve začína s operačný zosilňovač, komparátor desing, potom staval nejakého zložitejšieho obvodu

Sedra Smith mikroelektroniky Kniha je tiež veľmi dobrým východiskovým bodom. Allen & Holberg (pozri príspevok vyššie) sú tiež veľmi dobré. Razavi je vynikajúci, ale možno začať s ostatnými, budete mať Razavi, ak máte nejaké skúsenosti.

by ste mali možnosť analógové alebo digitálne potom si prečítajte nejaké základné nástroje simluation nástrojov je nutné vytvoriť blok a simulácie

začiatok Ic design, by ste mali radšej vybrať, ktoré oblasti vás zaujímajú, analógové alebo digitálne. tretie pole v IC design je dispozičné riešenie. Prejsť na fórum: ebook upload a download a nájsť nejaký ebook na čítanie. Môžete tiež vyhľadávať svoje obľúbené knihy na tomto fóre.

Naučil som sa VHDL, som pracoval s FPGA, viem, že základy dispozičné riešenie s kadenciou a tiež som mať 1 rok praxe s FPGA, ale ešte žiadna spoločnosť ma volá na pohovor povedal, že som diplomovú

cmosedu.com Baker je dobrá pre základné, ale solídne znalosti analógových CMOS konštrukcia

každý má predstavu o analógové prístroje otázke rozhovore pre fyzický návrh plz pomôcť má aj interview

môžu žiadať všetko, čo v rozhovore :), ale myslím, že začnú sa niektoré základné otázky, ako je tranzistor MOS, ako to funguje, krátky účinok kanál, dlhý kanál efekty, výroba, PN kapacity, kapacity MOS, parasitics, ako funguje BJT , aký je rozdiel medzi BJT a MOS, ako funguje JFET, pasívne prvky v kremíka, rozloženie techniky, matcing atď, lambda návrhová pravidlá, ale ja by som vám ukázať nejaké usporiadanie rovnakého okruhu a opýtajte sa, čo cítite, čo sú rozdiely (tom prípade sú vyššie parasitics, atď, a to je dobré vidieť, ako niekto môže získať nákres). Možno, že požiada o CAD software.

Pri moci sa odkazovať Baker knihy a súvisiace poznámky na solídne znalosti analógových obvodov

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back