ako vytvárať 100kHz I2C hodiny pre 64Mhz FOSCO v pic18f66k22

S

shreyas_patel21

Guest
Ahoj všetkým, som pomocou pic 18f66k22 zariadenia a Používam to na 64Mhz, je to možné nastaviť I2C 100 kHz Hodiny s touto frekvenciou oscilátora? sspxadd register BRG je len 7 bitov a 100 kHz generovanie I2C hodiny hodnota by mala byť sspxadd 9f, ktoré je väčšie ako 7bit limit. ďakujeme!

Z listu sa zdá, že to nejde. Možno, že môžete zmeniť pichať frekvenciu 40 MHz po dobu prenosu?

ďakujem, poorchava! Môj ďalší problém je, že som pomocou SPI a I2C na rovnakej MSSP trate, SPI som nastaviť 4MHz hodiny a I2C Chcem použiť 100 kHz alebo 400khz. by hodiny SPI vplyv na I2C zariadenia?

Ak máte pracovať na 64 MHz a potom sa zmení na 40 MHz, aby sa dosiahol 100 kHz I2C hodiny, potom áno - to bude mať vplyv SPI. Zmenou od 64 do 40 MHz som mal na mysli zmenu nastavenia oscilátora. SPI hodiny je odvodený od hlavného hodín a definovaná ako fration toho. Ak máte hodiny SPI na 4 MHz s FCLK o 64MHz to znamená, že ste FCLK delí 16 rokov. Pri zmene na 40 MHz, potom SPI hodiny bude ešte 1/16 z FCLK čo znamená 2,5 MHz hodín SPI. Hovoríte, že používate SPI a I2C na rovnakej MSSP riadku. Predpokladám, že to znamená, že budete vysielať o niečo SPI a potom prejsť na I2C alebo iná cesta okolo. Ak je tomu tak, môžete použiť SPI, potom sa prepnúť na frekvencii 40 MHz, a potom prejsť na I2C a potom zmeniť frekvenciu na 64 MHz znova. Otázkou je, či zmena frekvencie nemá vplyv na ďalšie funkcie, najmä, že súdiac podľa denníka i získať dojem, že MCU je ťažko časovanie / PWM / komunikácia orientované, čo znamená, že väčšina úloh, ktoré budú pravdepodobne vykonávať spoliehajú na taktovaciu frekvenciu. Ak nie je možné meniť frekvenciu a to by znamenalo vážnu komplikáciu celkovej, potom možno trochu-búchanie buď SPI alebo I2C by bolo prijateľné riešenie? Pravdepodobne SPI by bolo jednoduchšie, pretože má nižšiu frekvenciu a môžete realizovať takú prenosovú úderov pomocou časovača prerušenie bez toho, aby úplne rozdeľovanie do MCU.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back