Ako vysvetliť L poklesu Sub-Zero-GHz freqency?

W

wizardz

Guest
Pozoroval som mnoho prípadov v novinách, v našom RF meraní a tiež full-wave simulácia, ktorá "indukčnosť vs freqeuncy" zvyčajne klesá v Sub-Zero-GHz, tj niekoľko mega Hz rozsah našom prípade s mikroobráběcí 3D magnetický induktor, Pokles je úplne zrejmé. A myslím, že podobný pokles nastane v rovinné špirále alebo symetrické indutors. Indukčnosť je získavaná pomocou výrazu: -1 / (2 * pi * frekvencia * Im (Y11))) Ako vysvetliť phemonenon? Myslím, že chyby merania Sub-Zero-GHz by bol nejaký efekt. Ale ako to vyplýva z plnej simulácie vĺn ako v HFSS? Ostatné výsledky výskumu ukazujú, že vnútorná indukčnosť vodiče klesá so zvýšením frekvencie. Alebo metódy ťažby prinesie nejaký efekt. Každý, kto mi môže pomôcť s tým?

Ahoj, wizardz: To je vzhľadom k terénu a distribúcie prúdu v priereze TLN sa výrazne zmení na frekvencii blízkej DC, najmä pre stratové štruktúru. Je to podobný fenomén v tom zmysle, pokožku do hĺbky. Pri veľmi nízkej frekvencii, je aktuálne rozšíril do viac prierez a L a R zmien na veľmi nízkej frekvencii. Môžete si prečítať dodatok BB IE3D Používateľská príručka pre viac kompletnú vysvetlenie. Ide.

Ďakujeme, že ste Jian za láskavosť. Preto som ešte jednu otázku. Mnoho článku aj naďalej používať analytický model ako "Skleníkové metóda" alebo vzorca v knihe je Grover. Ale tieto výpočty indukčnosti sú frekvencie nezávislé (myslím, že sa jedná o nízkej frekvencii prípad). Znamená to, že sú výsledky u DC? Alebo sa naozaj použiť hodnotu určitej frekvencie záujmu extrahované z -1 / (2 * pi * frekvencia * Im (Y11))) pri navrhovaní obvode cievky? V mojom prípade je pokles od DC do GHz je pomerne veľká (30%). Myslím, že tento pokles vyšší, než široko používané planárne cievky je vzhľadom k silnej kovovej používam v cievke.

Ahoj, wizardz: Ak vzorec dáva L nezávislý na frekvencii, obvykle je potrebné zo statických solver. Za normálnych okolností môže vodivosti v kove a okolité materiály zmeniť existujúce rozloženie poľa a štruktúry moc, keď frekvencia sa mení. Táto zmena môže spôsobiť zmenu v Významným R a L hodnoty TLN. Obvykle nemení hodnotu C veľa. Pre väčšinu mikropáskové vedenie, nemusí zobraziť L a R zmeniť veľmi veľa. Je to preto, že pravidelne mikropáskové vedenie nemá príliš veľa strát. Avšak, ak sa pokúsite znížiť šírku a hrúbku pásu, uvidíte zmeny hodnoty L divoko pri nízkych frekvenciách. Ide.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back