Ako vyriešiť problém s nestabilnou hodnoty ADC?

F

firmware

Guest
Ahoj všetci ... Som nový člen tohto weboard. Mám nejaký problém ohľadom mikrokontrolérov ADC, urobím projekt meranie teploty pomocou thermister (NTC), je to OK. Ale niekedy je hodnota ADC nie je tak stabilný, snažím sa zlepšiť hardware pridať filter. Ale nie tak dobrý. Niekto vie pls software Technic mi pomohol. Používam 8 bit ADC S pozdravom,

Ďakujeme Vám za Vašu odpoveď. Aj s použitím NEC uPD78F0523 MCU, MCU to majú 10 bit ADC, ale môžem použiť len 8 bit, musím meranie teploty -10 až 70 stupňami o 0,5 kroku. S pozdravom, [size = 2] [color = # 999999] Pridané po 7 minútach: [/color] [/size] Tento koncept sa dostať ADC hodnotu z MCU pomocou delič napätia obvodu, a poukazujú na teplotu tabuľky, ktorá sa z rovnice thermister.

naše requirnmrnt je 8 bitová dáta z 10 bit ADC vziať = ADC hodnotu a s 0X0ff u bude asi to, čo chcete u

Tento MCU poskytnúť registra u 8 bit ADC už viem čítať 8 bit ADC z tohto registra, snažím sa nájsť nejaké techniky na získanie reálnych dát z ADC, pretože sa líši jeden alebo dva na poslednú číslicu 8 ADC.

Tento problém môže byť spôsobené, keď vnútorné vzorky a držte kondenzátor nie sú hradené hodnote vstupného napätia, pretože okrem vysokú odolnosť hodnota výstupu snímača alebo výberom krátkej dobe prevodu môžete vykonať softvérový filter z priemeru 4 alebo 8 opatrení, výsledky a alebo odmietnuť náhle meraní zmeny

Nemám experiment o tom MCU, ale myslím, U môže snáď 10 krát vzoriek a robiť, že v priemere databefore U používať údaje .....

Mal som podobný problém pred a to bolo hlavne kvôli hluku. Vyskúšajte kúzlo Ak používate tienený kábel pre snímača. Tiež sa snaží izolovať krajinu od analógového na digitálne pozemné (oni by nemali stretnúť s výnimkou napájací konektor). Filter vám pomôže odstrániť sieťovej frekvencie niose (50 alebo 60 Hz). A nakoniec môžete použiť jednoduchý softvér digitálneho filtra (jednoduchá je čítať povedzme 5 hodnôt, súčet je a potom vydelí výsledok 5) Dúfam, že to pomôže.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back